Denderende trein

Familie Kraan uit Een Huis Vol Emigreert vertelt over heftige tijd

11 februari 2024 11:16 | reality | Door Marjolein Vos

© KRO-NCRV
De familie Kraan is inmiddels geland in Luxemburg, maar dat heeft even wat voeten in de aarde gehad. Dat is te zien in de eerste twee afleveringen van Een Huis Vol Emigreert en ook de komende weken kunnen de kijkers daar nog van meegenieten.

In een interview met RTL Boulevard vertelt de familie erover.

Stapje langzamer

Zoveel kinderen verhuizen naar een nieuw land en daar een camping opzetten is een flinke onderneming. Moeder Linda: "De beginperiode was gewoon heel heftig. Een achtbaan, ja. Het is een denderende trein. Daar stap je in en voor je gevoel stopt hij niet meer." Toch geniet vader Ivan ook nu. "Luxemburg is zo'n mooi land. Het gaat hier allemaal een stapje langzamer en je ontstresst hier echt", aldus Ivan. 

Gemakje

Vader Ivan had pas in de zomervakantie toen het wat drukker werd het gevoel dat hij de controle had. "Het is een hele heftige tijd voor ons geweest." En daarom geniet hij ook van de uitzendingen nu. "Nu je op je gemakje terug kan kijken, is het heel mooi om te zien allemaal."

Spijt

En van spijt is volgens Ivan en Linda totaal geen sprake. Al is het volgens Ivan een cliché. "Ik had het tien jaar geleden moeten doen."

Een Huis Vol Emigreert, met ook de familie Jelies, is elke vrijdag te zien om 21.25 uur op NPO1. 

Meer over