Keiharde realiteit

Heftig nieuws voor Kim in Een Jaar van Je Leven: ‘Ik ben helemaal aan het trillen’

29 maart 2023 16:34 | reality | Door Janine van Rooden

© Videoland
Dat iemands leven abrupt op de kop kan staan blijkt maar weer in de realityshow Een Jaar van Je Leven.

Kim is gezellig met medebewoner Eunice in de tuin aan het praten als manager van de maand Rupert op haar af komt lopen met een brief van thuis. Ze schiet lichtelijk in paniek en begint gelijk te lezen. “Ik ben helemaal aan het trillen.”

Groot verdriet

Al snel komt haar vriend Jeffrey erbij om te vragen wat er aan de hand is. “Het gaat niet zo goed met mijn vader.” Kim vertelt dat hij al twintig jaar aan de ziekte MS lijdt en dat hij er nu voor heeft gekozen om euthanasie te plegen.

“Ik wist voordat ik hierin ging dat het een risico was en heb er ook al over nagedacht dat dit kon gebeuren.” Ze staat met tranen in haar ogen te trillen op haar benen. “Hij is al zo lang ziek en heeft het ook al zo lang volgehouden. Het is goed, het is beter zo.”

Kim krijgt nieuws van het thuisfront in Een Jaar van Je Leven
Kim krijgt nieuws van het thuisfront in Een Jaar van Je Leven

Dilemma

Direct rijst bij de andere kandidaten de vraag of dit het vertrek van Kim uit Een Jaar van Je Leven betekent. In deze situatie biedt de productie van de realityshow drie opties: in de loods blijven, kort naar huis gaan om afscheid te nemen van de dierbare om daarna terug te keren of de loods definitief verlaten.

Kim laat het nieuws even bezinken en geeft dan aan dat ze graag kort naar huis wil om afscheid te nemen van haar vader. “Maar als mijn zusje en mijn moeder mij daar nodig hebben verlaat ik definitief het programma.”

Beslissing

Na een kort tijdelijk vertrek keert Kim terug in de loods om iedereen mede te delen dat ze Een Jaar van Je Leven definitief verlaat zodat ze bij haar familie kan zijn. "Ik zag gelijk in hun ogen dat ze me nodig hebben thuis", aldus Kim.

Jeffrey is verdrietig om het vertrek van Kim uit Een Jaar van Je Leven
Jeffrey is verdrietig om het vertrek van zijn vriendin Kim uit Een Jaar van Je Leven

Meer over