Overzicht

Hoe gaat het nu met de internationale boeren van Boer Zoekt Vrouw?

9 april 2023 10:00 | reality | Door Tijgerbloed Teksten

© Linelle Deunk / KRO-NCRV

Spannend! De boeren die meedoen aan Boer Zoekt Vrouw Europa stellen zich vanavond voor. Hoe is het eigenlijk met eerdere hoofdrolspelers uit de internationale edities van het programma?

Jos - Frankrijk

Melkveehouder Jos koos in seizoen 7 voor Saskia. Tot verbazing van veel kijkers, die op de blonde Leonie hadden gewed. Het prille stel deed het rustig aan, het duurde lang voordat ze gingen samenwonen in een appartementje dat ze samen hadden opgeknapt. Blij dat ze waren! Hun relatie hield uiteindelijk toch geen stand. Boer Jos vond al snel nieuw liefdesgeluk bij Amy. In 2021 kregen ze dochter Sophie Esther, het gezin woont nog steeds in Frankrijk.

Boer Jos uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal
Boer Jos uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal

Marc - Zambia

Viskweker Marc was met stip de populairste kandidaat uit het negende seizoen. Hij kreeg maar liefst 829 brieven. Annekim mocht blijven op zijn tilapiafarm in Zambia. In het begin waren ze dolverliefd, maar hun relatie strandde na acht maanden. Daarna leerde Marc Merel kennen, ze had hem via Facebook brutaal een berichtje gestuurd. In 2019 kregen ze zoontje Vos.

Boer Marc uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal
Boer Marc uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal

Herman - Frankrijk

Boer Herman koos in 2016 voor Fleur. Ze zijn nog steeds samen, maar samenwonen doen ze pas sinds vorig jaar. Werk, corona: er kwam steeds iets tussen. “Het is zo fijn om niet meer de dagen af te hoeven tellen totdat we elkaar weer zien. Elke dag samen zijn is echt een feestje hier!”, zei Fleur tegen het AD. Ze dromen samen over het opzetten van een bed and breakfast.

Boer Herman en Fleur uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal
Boer Herman en Fleur uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal

Riks - Canada

Tijdens zijn citytrip met Marit in de editie van 2016 zat de wat norse melkveehouder Riks eigenlijk al met zijn hoofd bij Nicole, een dorpsgenoot die hij voor de opnames had leren kennen. Op de reünie verscheen hij met haar aan zijn zijde en in 2017 trouwden ze. Nicole is helemaal ingewerkt op de boerderij: ze zorgt voor de kalfjes en doet de administratie.

Boer Riks en Nicole uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal
Boer Riks en Nicole uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal

Olke - Texas

Vriendelijke reus Olke was een van de smaakmakers uit seizoen 2016/2017. Hij hield geen vrouw over aan het programma, maar vond later toch geluk bij Karin, een van de briefschrijfsters die bij hem in het dorp woonde. Een jaar later overleed ze aan borstkanker. Olke vond nieuwe liefde bij Hilda. Ze trouwden, maar hun huwelijk strandde. Twee jaar later stapte Olke in het huwelijksbootje met de Amerikaanse Jenny, die hij leerde kennen in de kerk. Hij zette zijn boerderij te koop en trok bij haar in.

Boer Olke in Boer Zoekt Vrouw Internationaal
Boer Olke in Boer Zoekt Vrouw Internationaal

Johan - Denemarken

Johan had nog nooit een relatie gehad, vertelde hij toen hij meedeed aan Boer zoekt vrouw. Hij dacht dat liefde niet voor hem was weggelegd. Toch werd hij tijdens de opnames verliefd op Ingrid. Ze verhuisde voor hem naar Denemarken, maar helaas: drie jaar later was Johan weer vrijgezel. In 2018 vond hij nieuw liefdesgeluk. Dit keer zat hij er met zijn hart niet echt in, vertelde hij in Weekend. “Het kwam vooral van haar kant. Voor mij hoefde het eigenlijk niet zo.” Sinds ook deze relatie strandde is Johan klaar met de liefde. “Ik ben het gewend zo. Oude briefschrijfsters ga ik ook niet bellen.”

Boer Johan uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal  2013
Boer Johan uit Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2013

Boer Zoekt Vrouw Europa is zondag 9 april eenmalig om 20:23 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1. 

Meer over