'Vreselijke vent'

Humberto-kijkers vallen over ongefilterde Richard uit B&B Vol Liefde

11 september 2022 09:59 | reality | Door Faye Heijnis

© Screenshot RTL
Richard van der Meulen uit B&B Vol Liefde schoof zaterdag aan in Humberto Op Zaterdag. De flapuit nam ook hier geen blad voor zijn mond. Het publiek in de studio genoot daar hoorbaar van. Op Twitter klinkt ander geluid.

Kijkers waren niet te spreken over - en duidelijk nog niet gewend aan - Richards ongefilterde uitspraken. 

Richard uit B&B Vol Liefde bij Humberto

Richard legde het eerder al uit aan RTL Boulevard, maar vertelt Humberto ook nog eens waarom hij Simone na een leuke tijd in Portugal uiteindelijk toch afwees. "Simone is een heel leuke vrouw en we hadden ook een goede klik. Op een gegeven moment was ze naar huis en ik voelde het gewoon niet meer. Ik ben iemand die heel erg vooruit denkt. Wil ik dit wel, kan ik dit wel? Ik kan het nog lang voor me uit blijven schuiven, maar als ik niet nu de beslissing durf te nemen: hoe langer het duurt, hoe meer pijn ik haar ga doen." 

B&B Vol Liefde was 'mooiste gratis reclame' voor Richard 

Aan zijn overleden vrouw zal nooit iemand tippen. Toch zoekt hij nog altijd oprecht een andere vrouw, geeft Richard te kennen. Maar waarom deed hij dat dan in een tv-programma, vraagt mede-tafelgast Rico Verhoeven zich hardop af. "Gratis reclame", reageert Richard ad rem. "Laten we eerlijk wezen. Het geeft toch een prachtig mooie reclame? Een mooiere gratis reclame als deze bestaat er niet." 

Richard en zijn B&B Vol Liefde-vrouwen

Sterker nog: Richard wist vóór de vrouwen kwamen al dat het niks zou worden. "Na het kiezen van de vrouwen dacht ik meteen: er zit geen vrouw bij waarvan ik denk: o, geweldig. Ik heb een leuke tijd gehad, maar er zat gewoon niks voor me bij." Hij sluit af: "Veel mensen zullen we me niet heel leuk vinden, maar ik heb voor mijn gevoel de beste beslissing genomen."   

Veel kritiek op Richard

De een waardeert Richards ongefilterdheid, de ander knapt er flink op af. Veel kijkers uiten na zijn Humberto-interview hun ongenoegen over de Texelaar. 

Maar gelukkig zorgde hondje Pip, Richards 'steun en toeverlaat', voor een positief geluid.

Je kunt Humberto's interview met Richard hier terugkijken vanaf 00:47:28.

Meer over