Interview

Loiza Lamers slaat op de vlucht in Hunted into the Wild VIPS: 'Pittig, maar erg gaaf'

1 april 2024 10:00 | reality | Door Wouter Luijken

© AVROTROS
Model en presentatrice Loiza Lamers wist meteen met wie ze op de vlucht wilde slaan in Hunted into the Wild VIPS: zangeres Do. "Wij durven elkaars minpunten uit te spreken."

Wat heb je precies gedaan in Hunted into the Wild VIPS?

"Ik heb even mogen voelen hoe het is om voortvluchtig te zijn. In de Noorse natuur heb ik mij samen met Do moeten verschuilen voor de hunters, de mensen die op ons joegen. Ook moesten we naar van tevoren aangewezen punten komen. Dat is naast het uit handen blijven van de hunters het doel van het spel."

Waarom wilde je meedoen?

"Ik vind het al heel lang een waanzinnig programma. Toen ik hoorde dat deze editie ook nog eens in de natuur van een ander land zou zijn, was ik helemaal om. Dat maakt het nog avontuurlijker en daar houd ik wel van. Ik houd ervan om nieuwe dingen te proberen en verleg graag mijn grenzen."

Hoe was het om op de vlucht te slaan in het Noorse landschap?

"Ik was nog nooit in Noorwegen geweest en wist niet goed hoe het terrein daar zou zijn. Inmiddels weet ik het wel: het is er bruter en robuuster dan in Nederland. Het zit er vol met stenen, bomen, beekjes, van alles. De natuur is er oneindig, je kan elkaar er makkelijk kwijtraken. Het was soms best pittig, maar de ervaring was heel erg gaaf en ik was natuurlijk ook voorbereid."

Hoe heb je je dan voorbereid?

"Door goede kleding te kopen en mijn rugtas goed in te pakken. Je mag – in tegenstelling tot in Expeditie Robinson, waar ik ook aan heb meegedaan – alles meenemen wat je zelf wil, als je het maar met je mee kan dragen. Ik heb dus goed nagedacht over wat ik meenam en zorgde ervoor dat ik mijn schoenen al had ingelopen. Daarnaast hebben Do en ik ervoor gezorgd dat we voor het spel geen sporen van contact met elkaar achter hadden gelaten."

Waarom wilde je dit doen met Do?

"We hebben in Expeditie Robinson twintig dagen met elkaar op een eiland gezeten en daar hebben we een goede band opgebouwd. We zijn eerlijk naar elkaar en durven elkaars minpunten uit te spreken. Ik heb de neiging om hard van stapel te lopen, zij is veel rustiger en remt mij af. Ik kan haar juist weer dat extra stapje laten zetten. Daarbij hebben we veel lol samen; we hoeven maar naar elkaar te kijken of we beginnen te gieren."

Welke voordelen neem je mee uit eerdere deelnames aan andere spelprogramma's?

"Ik heb bij Expeditie Robinson geleerd dat ik een bepaalde grens over kan gaan, zowel fysiek als mentaal. Dat is een fijn gevoel om mee te nemen, het geeft een bepaalde rust. Verder zijn de programma's niet te vergelijken. In Hunted into the Wild VIPS heb je een heel duidelijke missie, bij Expeditie Robinson is dat heel anders."

Hunted into the Wild VIPS is vanaf 1 april 2024 elke maandag om 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Meer over