Verschijnt dit najaar

Israel van Dorsten schrijft boek over periode in Ruinerwold

25 augustus 2022 11:02 | reality | Door Judith Regeling

© William Rutten

Israel van Dorsten, een van de kinderen uit Ruinerwold, is in de pen gekropen om het verleden van zich af te schrijven. Zijn boek met de titel Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold, zou naar verwachting dit najaar verschijnen. 

Dit laat hij zojuist weten op zijn Instagram-kanaal.

Lees ook: Edino van Dorsten: 'Het winnen van de Televizier-Ring was een afsluiter van het verleden' 

Israel van Dorsten

Het heeft Israel van Dorsten bijna twee jaar gekost om de juiste woorden te vinden voor zijn boek, maar inmiddels denkt hij dat het verhaal bijna klaar is om met de wereld te delen. "Meer dan twee jaar heb ik eraan gewerkt en sinds enkele maanden weet ik zeker dat ik het publiekelijk wil delen: mijn boek over mijn leven in de geloofswereld van mijn vader, en de scheuren in mijn wereldbeeld en geloof die uiteindelijk leidden tot mijn vertrek uit de boerderij", zo schrijft hij. "Mijn eerste boek, Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold ga ik in samenwerking met Uitgeverij Pluim publiceren."

'Kind van Ruinerwold'

Het is nog best opvallend dat hij met een boek komt. Eerder gaven hij en zijn broer Edino namelijk in een interview met TVgids.nl al aan dat ze het winnen van de Televizier-Ring echt zagen als een afsluiting van het verleden. "Het zal fijn zijn om niet meer alles van het verleden op te hoeven rakelen. Om bij wijze van spreken de term 'kind van Ruinerwold' kwijt te raken en gewoon genoemd te worden bij je eigen naam", zo legde Edino uit. Toch blijken er nu dus toch nog losse eindjes.

Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold

Naar verwachting ligt Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold dit najaar in de winkel, maar dat is nog allesbehalve zeker. "Ik kan nog niks beloven", zo stelt Israel. "Dit is namelijk ook afhankelijk van factoren die we niet helemaal in de hand hebben. Voor mij is het belangrijkste dat het boek helemaal goed is, dat is leidend in wanneer het uitkomt." 

Meer over