Strijden voor geld

Jan Versteegh presenteert nieuw survivalprogramma No Way Back

20 november 2023 09:59 | reality | Door Esther Hut

© by.marj

We survivallen erop los dit seizoen, want na onder andere Expeditie Robinson en Kamp van Koningsbrugge, komt SBS6 nu met het nieuwe survivalprogramma No Way Back. Het is niet alleen overleven, maar er staat ook een groot geldbedrag op het spel.

En dat allemaal onder begeleiding van presentator Jan Versteegh en ex-commando Ray Klaassens.

Wildernis van Noorwegen

In No Way Back reizen zestien kandidaten af naar de ruige wildernis van Noorwegen. Daar worden ze getest op mentale veerkracht, strategie en uithoudingsvermogen. Onderweg komen ze langs vier kampen waar ze de keuze krijgen om achter te blijven of verder te gaan naar de finish. Maar zodra ze de keuze hebben gemaakt, is er dus geen weg meer terug.

Geld verdienen

Ieder kamp is geld waard, maar daar krijgen de kandidaten pas antwoord op als ze daar aankomen. De finish is in ieder geval het meeste waard; 50.000 euro. In totaal is er 100.000 euro te verdienen.

Als niemand de finish haalt, dan wordt de 50.000 euro verdeeld onder de overgebleven avonturiers in de kampen. Hoeveel je wint wordt dus pas bekend op de allerlaatste dag.

Ray Klaassens

Ray Klaassens kent inmiddels de klappen van de zweep, want in Kamp van Koningsbrugge begeleidde hij ook al de kandidaten om behoorlijk de grenzen op te zoeken.

“In No Way Back laten we zien dat wat onhaalbaar lijkt, niet onhaalbaar is. We denken vaak dat we fysiek het maximale van ons kunnen hebben bereikt - en besluiten dan om op te geven. Dat is juist een gevolg van onze mentale conditie. Door inzicht te verschaffen in deze struggle en aan te sturen op wilskracht, proberen we de avonturiers in de race te houden. Op een kamp of tot aan de finish. Een enorme uitdaging… voor hen én voor ons,” zegt Ray.

Wanneer is No Way Back te zien op tv?

No Way Back is vanaf zondag 7 januari wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over