Geschokt

Jeroen van der Boom over TVOH-schandaal: 'Heeft me enorm verbaasd'

28 januari 2022 15:49 | reality | Door Judith Regeling

© Wessel de Groot

Jeroen van der Boom heeft voor het eerst gereageerd op alle verhalen rondom The Voice of Holland. De voormalig coach wil vooral laten weten dat de aan het licht gekomen misstanden niet de reden zijn dat hij na één seizoen vertrok. 

De verhalen over het machtsmisbruik en het mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland waren voor hem namelijk net zo confronterend en nieuw als voor ieder ander. "Het heeft me allemaal enorm verbaasd en ik zit nog steeds vol ongeloof", laat Jeroen van der Boom nu weten in gesprek met de Privé.

Jeroen van der Boom

"Voor de slachtoffers en familieleden is het natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het is vanzelfsprekend dat ik het nieuws op de voet heb gevolgd, net als heel Nederland", start de zanger, die zelf in 2010 een jaar lang talenten heeft gecoacht.

The Voice of Holland

"Ik word er op straat regelmatig op aangesproken, of die onthullingen van nu destijds bij mij al bekend waren en dat ik daarom na één seizoen ben vertrokken." Van die geruchten wil Jeroen niets weten. "Onzin, ik ben zoals gezegd een ander programma gaan presenteren (Weekend Miljonairs, red). Ik zat er echt te kort om iets te hebben gemerkt." 

Jennifer Hofman

Toch is 'te kort' niet helemaal waar. Ook in het eerste seizoen van The Voice of Holland gebeurden er namelijk al dingen die niet door de beugel konden, zo onthulde Jennifer Ewbank vorige week in een openhartige Instagram-post.

"Er zijn twee situaties geweest waarbij er, tijdens mijn deelname destijds, ongepast is gehandeld richting mij als vrouw. Ik heb de desbetreffende persoon daar toen beide keren zelf direct op aangesproken, en het heeft mij niet verder achtervolgd. Dit vond plaats op de werkvloer, in het bijzijn van anderen."  

Meer over