Psychische gameshow

John de Mol deelt eerste details van Een Jaar van je Leven

2 juni 2022 11:13 | reality | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Jeroen Jumelet
John de Mol is druk bezig om zijn nieuwe tv-format Een Jaar van je Leven van de grond te krijgen. Bij Coen & Sander gaf de tv-magnaat daarom alvast een tipje van de sluier.

Eén ding is inmiddels duidelijk: de kijkers hoeven straks geen moment te missen.

Een Jaar van je Leven

In Een Jaar Van Je Leven verblijven veertig deelnemers voor een jaar lang op een locatie met enkel wat basisvoorzieningen. Om in hun levensonderhoud te voorzien, krijgen ze opdrachten waarmee ze geld kunnen verdienen voor de huishoudpot. Is die pot leeg, maar wil de groep toch iets bestellen? Dan kúnnen ze de grote prijzenpot aanspreken. Het gevolg is wel dat aan het eind van het jaar de uiteindelijke winnaar met een lagere prijs naar huis gaat. 

John de Mol

Wie meedoet om dan een jaar op de bank te vertoeven, komt echter bedrogen uit. John de Mol heeft namelijk heel wat in petto voor de kandidaten. "Het is niet op de bank zitten, dat gaat ze niet lukken", vertelt hij. "De kunst is om niet alleen met elkaar te leven, maar elkaar ook uit te schakelen. Het is een lange, psychische en fysieke gameshow die een jaar duurt en uiteindelijk blijft er één winnaar over."

Livestream

Kijkers kunnen deze strijd in geuren en kleuren meekrijgen. Naast de dagelijkse tv-uitzending, die volgens John de Mol ergens tussen 18:20 en 18:30 uur te zien zal zijn op SBS6, komt er namelijk ook een livestream. Waar en wanneer is alleen nog de vraag. Aangezien de samenwerking tussen en RTL nog niet helemaal rond is, is het onzeker of dat op Videoland gebeurt. Wordt dus vast vervolgd. 

Meer over