Sekskliniek

Jurre Geluk maakt programma over seks en seksuele ongemakken

18 augustus 2022 10:29 | reality | Door Judith Regeling

© Tom Cornelissen
Jurre Geluk staat vanaf dinsdag 30 augustus aan het roer van het nieuwe BNNVARA-programma Sekskliniek. Hiervoor mag hij zich bezighouden met bijzonder ongemakkelijke onderwerpen.

In de basis heeft Sekskliniek wat weg van het Britse concept Gênante Lijven, waarin cliënten op tv spraken over hun meest gênante, opvallende en schokkende aandoeningen.

Sekskliniek

In Sekskliniek krijgen kijkers namelijk ook de kans om langs te gaan bij drie experts -huisarts Leroy, soa-arts Menne en sekscoach Inge- maar niet om ze van een kwaaltje af te helpen. Deze mensen helpen vooral bij de meest uiteenlopende zaken: van zorgen om een te grote rechter schaamlip, de beste standjes bij overgewicht, bef- en vingertips, vaginisme en vragen over anale seks.

Jurre Geluk

Aan Jurre Geluk de taak om de gasten te ontmoeten in de wachtkamer en openhartig met ze te praten over waar ze tegenaanlopen op dit gebied. En dat vindt hij een nobele taak. "In dit programma ontmoet ik mensen die zich heel kwetsbaar opstellen met hun vragen over seks, liefde en hun lichaam. Ik heb groot respect dat ze hun onzekerheden op televisie willen delen. Laat ze je inspireren, want praten over seks is alleen maar goed. En leuk", aldus de presentator in een eerste statement.

Pijn in de slaapkamer

In de eerste aflevering komen er al diverse problemen voorbij. Zo heeft Merel last van een gevoelloze clitoris, komt Jamirho voor een soa-test en is Jason in de kliniek met een vraag over zijn geslachtsdeel. Deze is bovengemiddeld groot en hij wil graag tips hoe hij hiermee om kan gaan zonder zijn bedpartner direct pijn te doen.

Sekskliniek is vanaf dinsdag 30 augustus wekeljks om 21:15 uur te zien op NPO3. 

Meer over