Uitleg is bekend

KRO-NCRV legt uit waarom familie Buddenbruck niet te zien is in nieuw seizoen Een Huis Vol

16 mei 2023 15:46 | reality | Door Judith Regeling

© Stijn Ghijsen
De in Duitsland wonende familie Buddenbruck zal niet te zien zijn in het nieuwe seizoen van Een Huis Vol, zo bleek gisteren al. Maar waarom? Omroep KRO-NCRV probeert nu hun keuze zo goed mogelijk te verklaren.

Of de teleurgestelde fans hiermee genoeg nemen, is echter nog de vraag.

Een Huis Vol

Moeder Thaila bracht gisteren via haar Instagram het vrij opmerkelijk nieuws naar buiten dat het Een Huis Vol-avontuur voor haar en haar gezin er definitief opzit. "Er was al draaidagen gepland (...) Op het laatste moment is besloten vanuit de KRO-NCRV/NPO dat wij dit seizoen toch niet meedoen. Wij vinden het jammer, omdat het zo op het laatste moment kwam.", zo schreef ze in een uitgebreid statement

KRO-NCRV reageert

Sindsdien heerst er onrust bij de kijkers. Zij snappen niet waarom de omroep hiervoor heeft gekozen. Toch heeft KRO-NCRV er een duidelijke reden voor, zo vertelt een woordvoerder vandaag aan AD.nl. "Thaila en de rest van de Buddenbruckjes doen al heel lang mee aan het programma. Op een gegeven moment is het dan gewoon tijd voor een nieuw gezin", aldus hun bericht. 

Van kwaad bloed is dan ook geen sprake. "Tuurlijk vindt Thaila het jammer, maar ze is niet boos om de beslissing. Ze voelt zich goed en vindt het een fijne gedachte dat ze een keer geen cameraploeg in haar huis heeft."

Welke familie de Buddenbruckjes opvolgt, is nog onbekend. Het nieuwe seizoen van Een Huis Vol wordt zo rond de zomer verwacht.

Meer over