Overzicht

Nu te zien op Videoland: Love Island

5 juli 2022 09:25 | reality | Door Judith Regeling

© ITV
Het realityprogramma Love Island is sinds maandag 11 juli terug van weggeweest. Lees hier alles wat je moet weten over het huidige seizoen.

Het belooft in ieder geval weer een bloedheet seizoen te worden vol nieuwe vrijgezellen, berichtjes en liefde.

Lees ook: Love Island krijgt een gloednieuw seizoen 

Love Island 2022

In het realityporgramma Love Island neemt een groep jonge singles hun intrek in een prachtige villa ergens op een tropische locatie met een belangrijk doel: om zowel het hart van iemand te veroveren als die van de kijkers. De mensen thuis kunnen namelijk aan de hand van een app bepalen wie zij de liefde gunnen en wie vrijwel direct zijn/haar koffers moet pakken. Het winnende koppel wint uiteindelijk naast liefde ook nog eens 25.000 euro, zo ondervinden ook Job en Esmee. Zij wonnen het seizoen vorig jaar.

De kandidaten van Love Island 2022

De afgelopen jaren waren er in Nederland al diverse seizoenen te zien, waaronder een exclusief Nederlandse reeks (op Videoland) en één gedeeld met de Vlamingen. Deze zomer is het tijd voor een herhaling van die laatste: zowel Belgen als Nederlanders gaan samen op zoek naar de liefde.

Alleen wie-o-wie reizen af naar het tropische Gran Canaria met de wens om zowel liefde te vinden als mogelijk geld te winnen? De (eerste) kandidaten zijn: de 21-jarige Sunita, de 20-jarige Amandine, de 26-jarige Tene, de 23-jarige Manon, de 24-jarige Kimbery, Fé, de 25-jarige Gideon, de 26-jarige Mehti, de 21-jarige Merijn, de 24-jarige Lennert, de 28-jarige Marvin en last but zeker not least de 24-jarige Jules. Lees hier alles over de kandidaten.

De kandidaten op social media

De kandidaten hebben tijdens hun verblijf in de villa natuurlijk geen echte telefoon bij de hand, maar wil je ze ook na die tijd volgen op social media? Wij hebben de accounts even voor je op een rijtje gezet.

De dames

De heren

De Love Island-app

Wat Love Island onderscheidt van andere realityshows is dat er maar een paar dagen zit tussen de opnames op Gran Canaria en de uitzendingen. Dit houdt dus ook in dat kijkers invloed kunnen hebben op het spel. Meerdere keren per week krijgen de kijkers de mogelijkheid om hun favoriete kandidaat een handje te helpen door ze bijvoorbeeld op date te sturen, te zorgen dat ze veilig zijn bij de eliminatie of ze een extra voordeel te geven in het spel. Dit kan via de Love Island-app die te downloaden is via Google Play en de Apple Store.

Wie presenteren Love Island?

Als je 'Love Island' zegt, zeg je 'Holly Mae Brood'. Deze presentatrice was al drie van de vier keer aanwezig om een Love Island-seizoen in goede banen te leiden. En zo blijkt: ook dit jaar is ze weer van de partij. Videoland bevestigde onlangs dat zij deze zomer samen met haar Vlaamse collega Viktor Verhulst afreist naar Gran Canaria om daar eens in de zoveel tijd het liefdesavontuur van alle vrijgezellen op te schudden. In Love Island geldt namelijk: als de presentatoren zich laten zien, moet er vaak iemand naar huis.

Waar is Love Island te zien?

De serie was in Nederland de afgelopen jaren zowel te volgen op RTL5 als Videoland, maar dit jaar is er enkel gekozen voor uitzendingen op de streamingdienst. In België geldt dat net zo: waar het voorheen vooral lineair te zien was, is het nu de komende vijf weken te zien via streamingdienst Streamz. 

Wanneer is Love Island te zien? 

Love Island is vanaf 11 juli 2022 elke maandag t/m zaterdag om 20:00 uur te zien.

Meer over