Overzicht

Dit weten we al over het nieuwe seizoen Love Island

17 juni 2022 15:18 | reality | Door Judith Regeling

© ITV
Het is in Nederland al een tijdje bekend dat het realityprogramma Love Island een nieuw seizoen krijgt. Maar wanneer, wat kunnen we verwachten en wie presenteert het? Hier lees je er alles over.

Het belooft in ieder geval weer een bloedheet seizoen te worden vol nieuwe vrijgezellen, berichtjes en liefde.

Lees ook: Love Island krijgt een gloednieuw seizoen 

Love Island 2022

In het realityporgramma Love Island neemt een groep jonge singles hun intrek in een prachtige villa ergens op een tropische locatie met een belangrijk doel: om zowel het hart van iemand te veroveren als die van de kijkers. De mensen thuis kunnen namelijk aan de hand van een app bepalen wie zij de liefde gunnen en wie vrijwel direct zijn/haar koffers moet pakken. Het winnende koppel wint uiteindelijk naast liefde ook nog eens 25.000 euro, zo ondervinden ook Job en Esmee. Zij wonnen het seizoen vorig jaar.

De kandidaten van Love Island 2022

De afgelopen jaren waren er in Nederland al diverse seizoenen te zien, waaronder een exclusief Nederlandse reeks (op Videoland) en één gedeeld met de Vlamingen. Deze zomer is het tijd voor een herhaling van die laatste. De Vlaamse bladen Het Laatste Nieuws en Flair melden namelijk recent al dat de Belgen dit jaar opnieuw van de partij zijn. Zij gaan dus samen met de Nederlandse singles op zoek naar de liefde. 

Wie presenteren Love Island?

Als je 'Love Island' zegt, zeg je 'Holly Mae Brood'. Deze presentatrice was al drie van de vier keer aanwezig om een Love Island-seizoen in goede banen te leiden. En zo blijkt: ook dit jaar is ze weer van de partij. Videoland bevestigde onlangs dat zij deze zomer samen met haar Vlaamse collega Viktor Verhulst afreist naar Gran Canaria om daar eens in de zoveel tijd het liefdesavontuur van alle vrijgezellen op te schudden. In Love Island geldt namelijk: als de presentatoren zich laten zien, moet er vaak iemand naar huis.

Waar is Love Island te zien?

De serie was in Nederland de afgelopen jaren zowel te volgen op RTL5 als Videoland. Op die streamingdienst keert het sowieso terug, maar het valt af te wachten of de lineaire kijkers ook aan hun trekken komen. In België is het komende seizoen immers ook alleen nog maar online te zien. Dit gebeurt via streamingdienst Streamz. 

Wanneer is Love Island te zien? 

Love Island is vanaf 11 juli 2022 dagelijks te zien.

Meer over