Mooi gesprek

Love Island-deelnemer Gideon openhartig over zijn vitiligo

13 juli 2022 14:33 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland still
Love Island-deelnemer Gideon heeft zich gisteren van zijn openhartige kant laten zien. De realityster praatte namelijk open over leven met vitiligo.

Ondanks dat hij mede door zijn huidziekte nu de wereld over kan reizen als model en hij het al zo'n 10 jaar heeft, blijft het altijd wel een dingetje.

Gideon in Love Island

"Ik was vroeger volledig donker en eigenlijk sinds mijn vijftiende is het zoals het nu is", legde hij dan ook gisteren in de uitzending uit aan medekandidaat Sunita. Lastig vindt hij het niet om erover te praten, maar de periode die kort volgde na de diagnose was dat wel. "Aan het begin was het wel een lastige periode. Je zit net in de puberteit, leert jezelf net een beetje kennen en dan maak je zo'n drastische verandering mee. Dat was wel echt even schrikken."

Vitiligo

Ondanks dat hij er inmiddels openhartig over durft te praten, blijven sociale situaties soms wel een drempel houden. "Je weet nooit hoe mensen erop gaan reageren. Je hebt gewoon het gevoel dat iedereen je aanstaart en natuurlijk een paar mensen kijken. Het is ook nieuw voor die mensen, maar voor je gevoel loopt iedereen naar je te staren." 

Romantische zoektocht

Met zijn deelname aan Love Island hoopt hij dan ook - naast de liefde van zijn leven te vinden - de kijkers wat mee te geven. "Het is mooi meegenomen dat je het publiek in Nederland en België even kan laten zien van: dit bestaat ook gewoon. Dit is gewoon een normaal dingetje en het is oké om even heel ongemakkelijk in een situatie te staan. Ik kwam hier toch ook met knikkende knieën."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Love Island (@loveislandnl)


Love Island is iedere maandag t/m zaterdag om 20:00 uur te zien op Videoland en Streamz (België). Niets missen? Houd deze pagina dan in de gaten.

Meer over