Even voorstellen

Maak kennis met de families Blom en Bodegraven uit Een Huis Vol

28 augustus 2023 10:00 | reality | Door Marjolein de Jong

© Stijn Ghijsen

Een Huis Vol introduceert deze zomer twee nieuwe grote gezinnen: de familie Blom uit Bodegraven en de familie Wildeman uit Rotterdam. Zij stellen zich voor. 

Familie Blom

  • Woonplaats: Bodegraven 
  • Ouders: Gerdien (42, coach van zendelingen) en Maarten (39, voorganger in de internationale kerk)
  • Kinderen: Tijmen (14), Yaél (12), Miriam (in hun hart), Gideon (9), Julian (6), Ezra (4), Jozua (2) en Juda (0), weekendpleegouders van Charlène (17). 

Gerdien: “Mijn man werkt met vluchtelingen die vaak uit gezinnen komen waarin de man meerdere vrouwen heeft. Als ze horen dat al Maartens kinderen van één vrouw zijn, zijn ze erg onder de indruk. Met al onze jonge, energieke kinderen stuitert er altijd wel eentje door het beeld. Er gebeuren veel grappige dingen. Zo ontsnapte Jozua (2) uit de kerk tijdens de doop van zijn broertje.

Maar ook op kwetsbare momenten is gefilmd, bijvoorbeeld toen we het grafje van onze dochter Miriam bezochten. Zij overleed in 2018 op zesjarige leeftijd. Als je net een kindje hebt verloren, denk je: kan ik ooit doorgaan? Wij laten zien hoe het is om een kind blijvend te moeten missen; hoe geluk en verdriet samen kunnen gaan. We hopen dat dit troost en hoop biedt.

Dat Miriam is overleden, heeft voor ons het gevoel versterkt dat het leven een geschenk is. Van tevoren hadden we het idee dat we met zes kinderen compleet zouden zijn. Toen we merkten hoe groot het gat was dat Miriam achterliet, dachten we: waarom zou dat genoeg zijn? Laat het leven maar komen zoals het komt.” 

Familie Blom uit Een Huis Vol 2023
Familie Blom uit Een Huis Vol 2023

Familie Wildeman

  • Woonplaats: Rotterdam-Nesselande
  • Ouders: Priscilla (39, huismoeder) en Lukas (39, fulltime shiftleader)
  • Kinderen: Vinenzo (19), Chavelle Rafaelle (17), Ginger (15), Luciano (13), Prisciliano (11), Joshua (9) en Giovanna (6)

Priscilla: “Ik ben trots om in Een Huis Vol te laten zien dat wij met een groot gezin ook gewoon leuke dingen kunnen ondernemen, zoals een dagje naar de dierentuin. Wij lunchen dan alleen niet in het restaurant, maar nemen broodjes mee. De camera gaat ook mee als we met z’n allen boodschappen gaan doen. Voorheen gaven we 200 euro per week uit, dat is inmiddels door de inflatie zeker 250 euro.

Ik koop per week minstens vijftien broden. Vooral de pubers eten veel. Laatst had ik tien wraps over van het avondeten. ’s Morgens waren ze op. We hebben dus zelfs ’s nachts ‘muizen’ die de koelkast leegeten.

Wij hebben alle afleveringen van Een huis vol al mogen kijken. Door van een afstandje te zien hoe hecht we zijn en hoeveel liefde we voor elkaar hebben, ben ik mijn gezin nog meer gaan waarderen.”

Familie Wildeman in Een Huis Vol 2023
Familie Wildeman in Een Huis Vol 2023

Een Huis Vol is vanaf maandag 28 augustus weer iedere werkdag te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer over