'Krijg je dat weer'

Makers van Steenrijk, Straatarm nodigen opmerkelijke kandidaat uit voor nieuw seizoen

16 april 2024 12:45 | reality | Door Janine van Rooden

© SBS6

De makers van Steenrijk, Straatarm zijn bezig met een nieuw seizoen en dus op zoek naar kandidaten. Ze hebben een wel heel opmerkelijk persoon gevraagd om deel te nemen. 

Namelijk mondkapjesprofiteur Sywert van Lienden.

Steenrijk, Straatarm

Onlangs onthulde Sywert in Het Financieele Dagblad dat hij tegenwoordig van 15 euro per week moet leven, omdat er door de meerdere rechtszaken beslag ligt op zijn rekeningen. "Wij wonen in een doorsnee huis en hebben twee kleine kinderen. We kunnen amper rondkomen."

Daarop dachten de makers van Steenrijk, Straatarm dat hij een prima kandidaat zou zijn voor het nieuwe seizoen. "Krijg je dat weer", schrijft Swyert op X met een screenshot van de mail die hij kreeg van de productiemaatschappij.

Sywert van Lienden

De ondernemer verdiende met zijn kompanen miljoenen aan een deal over mondkapjes die zij sloten met het ministerie van Volksgezondheid tijdens de coronapandemie. Zij brachten dit geld via een constructie onder in hun eigen bv en niet in een stichting die gratis zou willen helpen bij het bestrijden van de pandemie, zoals zij altijd beweerden. 

Meer over