Na overlijden schoonmoeder

Martien Meiland doet belofte over einde Chateau Meiland

9 juli 2022 10:20 | reality | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Martien mag dan wel de ster van Chateau Meiland zijn, hij wil het niet alleen doen. Als Erica iets overkomt, stopt hij direct met de populaire serie.

Martien doet deze opmerkelijke belofte in de derde aflevering van Wat goéééd!, de positieve podcast die hij maakt met zijn vrouw Erica Renkema.

Overlijden

De show stond uiteraard in het teken van Erica's moeder Jenny die vorige week op 93-jarige leeftijd heenging. Ondanks het verdriet was Erica ook nuchter: ze hebben heel veel en heel lang van elkaar gehouden, maar op een gegeven moment is het afscheid daar. Ter ere van hun (schoon)moeder brachten de Meilandjes een toast uit met 'een eierdopje wijn', de gewenste hoeveelheid van Jenny. 

Hartinfarct

De praktisch ingestelde Erica vroeg zich later in de podcast wel af wat Martien zou doen mocht zij eerder heengaan: "Stel je voor dat ik een hartinfarct krijg, straks in de tuin. Jij vindt mij daar, wat doen we dan met Chateau Meiland?" Voor Martien was het antwoord voor de hand liggend.

Rollator

Zonder Erica hoeft het tv-avontuur voor hem niet meer: "Oh nee, hoor. Dan ga ik gewoon weer in de winkel staan. Dan ga ik stoppen met Chateau Meiland: dan zoeken ze maar een andere familie! Dan ga ik bij Montana in de winkel staan, en dan ga ik naar een appartement. Gelijkvloers, zodat ik met een rollator kan rollen."

Waarzegster

Sowieso is Martien al jaren bang zelf jong te overlijden. In zijn jeugd hoorde hij van een waarzegster dat hij zou trouwen met een vrouw die Erica heet en dat ze twee kinderen zouden krijgen. Ook zag ze dat zijn dood verband hield met de cijfers '4' en '6'. De 60-jarige Meiland vreest dat zijn 64e een noodlottig levensjaar wordt. 

Tot die tijd keert Chateau Meiland als vanouds terug op de buis. Vanaf maandag 29 augustus is de realityreeks weer te zien om 20:30 uur bij SBS 6.

Meer over