A-ha

Mexx geeft duidelijkheid: om deze reden verliet Martin Een Jaar van Je Leven

23 maart 2023 11:11 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland
De vaste kijkers van Een Jaar van je Leven werden onlangs opgeschrikt door het plotseling vertrek van Martin. Hij ontving een brief van zijn vriendin Mexx dat hem deed besluiten om de handdoek in de ring te gooien, maar wat stond er nu eigenlijk precies in? Mexx verklaart het nu zelf via Instagram.

Het blijkt vooral een storm in een glas water.

Lees ook: Deze deelnemers hebben Een Jaar van Je Leven inmiddels verlaten 

Een Jaar van je Leven

Sinds de ontvangst van de brief en vooral de heftige reacties daarop, tasten de kijkers van Een Jaar van je Leven in het duister. Wat was er zó belangrijk dat Martin alles uit handen liet vallen om naar Mexx toe te gaan? Nou, geen opzienbarende dingen. Op Instagram vertelt Mexx van de Greef er nu zelf over. "Mijn vertrek was niet een normaal vertrek, ik moest de loods binnen 1 uur verlaten, dit viel ons beide erg zwaar", blikt ze terug op haar vurige exit.

"Op dat moment wilde Martin samen met mij het programma verlaten om er voor mij te zijn. Ik gaf aan dat dit niet hoefde en hem zijn avontuur wilde laten voortzetten. We hebben toen alleen wel afgesproken dat als het uiteindelijk niet goed met mij ging ik dit met hem zou delen."

Terug in de echte wereld

In eerste instantie was er dan ook niets aan de hand. "De eerste weken van mijn thuiskomst waren ontzettend fijn, veel liefde van mijn lieve familie, vrienden en volgers. Dit deed me goed", vervolgt ze. "Na een aantal weken besefte ik echt thuis te zijn en viel het gemis van Martin me erg zwaar. Zo zwaar dat ik in de laatste week het besef kreeg dat ik nergens meer zin in had en mijn huis niet eens meer uit wilde. Ik was 24/7 gefocust op de livestream", aldus de realityster. 

Tijd voor actie

Dat was dan ook het moment dat ze besloot om aan de bel te trekken. "Ik besefte dat als het nog 5,5 maand zo door ging dat het uiteindelijk zo slecht met mij zou gaan dat ik mezelf zou verliezen. Ik wist ook dat als Martin na een lange tijd thuis zou komen en erachter kwam dat ik me zo gevoeld had hij het onwijs erg had gevonden dat hij er niet voor mij kon zijn." En dat wilde ze voorkomen. "Na een aantal weken heb ik daarom besloten dat Martin uiteindelijk toch echt recht had om te weten hoe het echt met mij ging (zoals afgesproken)."

Verwerkingsproces

En spijt? Dat hebben ze beide niet. "Bij zijn thuiskomst heeft hij bevestigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt." De twee hebben nog wel stappen te zetten, vooral om de hele ervaring een plekje te geven. "Mijn verwerkingsproces van gebeurtenissen tijdens mijn deelname staat er natuurlijk niet los van, dit proces ga ik nu voortzetten en dat komt uiteindelijk helemaal goed. Zeker met de steun van Martin."

Het hele bericht van Mexx lees je hieronder.

Bericht Mexx uit Een Jaar van je Leven
Bericht Mexx uit Een Jaar van je Leven

Een Jaar van Je Leven is 24/7 te volgen bij Videoland en elke werkdag om 18:20 uur te zien op SBS6. 

Meer over