Geraldine Kemper

Het nieuwe seizoen van Big Brother start al in januari 2022

24 november 2021 16:04 | reality | Door Irma Tomas

© Michel Schnater
De kick-off van het nieuwe seizoen van Big Brother is op 3 januari 2022. De nieuwe bewoners hebben dus net genoeg tijd op uit te brakken van oud & nieuw.

Daarna is Big Brother dagelijks om 20:30 uur te zien op RTL 5. Daarnaast komt er een wekelijkse liveshow en een livestream die 24/7 in de lucht is. Net als vorig seizoen wordt Big Brother gepresenteerd door Geraldine Kemper en haar Vlaamse collega Peter Van de Veire.

Dit seizoen wordt zwaarder

Volgens de kandidatenoproep van afgelopen zomer wordt Big Brother dit seizoen zwaarder, spannender en onvoorspelbaarder. Bovendien krijgen de kijkers meer invloed. Hoe dat er precies uit gaat zien, blijft nog even een verrassing. 

Te Vlaams

Het vorige seizoen trok tussen de 300- en 600.000 kijkers inclusief uitgesteld kijken en daarmee was het volgens RTL een bescheiden succes. Maar er was ook kritiek. Nederlandse kijkers vonden Big Brother veel te Vlaams, zeker nadat veel Nederlandse bewoners vrijwillig vertrokken zodat er 7 Vlamingen tegen 2 Nederlanders in het BB-huis vertoefden. Daarnaast was de Big Brother-stem ook nog eens Vlaams. 

Meer over