Glamoureuze levens

Nieuwe realityserie Goud Zuid van start: ‘Alles wat je ziet in de serie is oprecht’

5 april 2023 11:00 | reality | Door Esther Hut

© William Rutten

Vorig jaar werd de nieuwe realityserie Goud Zuid al aangekondigd en vanavond is het eindelijk zover. Kijkers krijgen eindelijk een inkijkje in het glamoureuze leven van vriendinnen Nancy, Lilian, Dionne, Jamie, Gini en Daniella uit Amsterdam-Zuid.

Van een puppyshower tot shoppen in de P.C. Hooftstraat, boodschappen bij de traiteur en lunchen bij chique restaurants. Alles komt voorbij.

Veel humor

De 5-delige Net5-serie Goud Zuid geeft een luchtige en humoristische kijk op het leven van zes succesvolle Amsterdamse vrouwen die ieder hun eigen onderneming runnen. 

Humor heeft de serie zeker en is misschien wel de kern wat de vriendinnen met elkaar verbindt. “Als ik een paar woorden zou moeten noemen om de serie te omschrijven dan zou dat ‘slappe lach’ zijn. We hebben namelijk zoveel gelachen,” zegt ‘hondenkoningin’ Nancy Suurhoff. “We delen alles met elkaar. Alles wat je ziet in de serie is oprecht.”

Het echte leven

Waar veel realityseries gescript zijn is dat bij Goud Zuid niet het geval volgens de dames. “Deze serie laat precies zien hoe wij zijn. Het echte leven dat daarbij hoort met leuke maar ook de minder leuke kanten,” aldus Jamie Faber.

Ook haar zus Ginny beaamt dat. “In de serie wilden we laten zien hoe we écht zijn en ons niet beter voordoen. We zijn heel eerlijk tegen elkaar en in de serie zul je ook geen ruzies of conflicten zien.”

Andere vrouwen inspireren

Naast de alledaagse uitdagingen op het gebied van hun carrières, gezinnen en vrienden die we in de serie te zien krijgen, hopen de vrouwen nog iets anders mee te geven met het programma. “Ik hoop dat de serie echt empowered en dat veel vrouwen geïnspireerd raken,” zegt Jamie. Lilian Dziedzic wil laten zien dat ‘het belangrijk is dat je jezelf kunt zijn.’

Benieuwd waar de vrouwen succesvol mee geworden zijn? Dat lees je hier 

Nieuwsgierig geworden naar de avonturen van Nancy Suurhoff, Jamie Faber, Daniella Merringer, Dionne Schulf, Ginny Faber en Lilian Dziedzic? Goud Zuid is vanaf vandaag elke woensdag te zien om 22.30 op Net5.

Bekijk hier alvast de eerste beelden:

Meer over