Pech en botsingen

PowNed volgt helden van de weg in Geluk bij een Ongeluk

15 augustus 2022 16:42 | reality | Door Janine van Rooden

© PowNed

PowNed komt na Meiden Die Rijden en Vrouwen Die Bouwen met een nieuwe realityserie: Geluk bij een Ongeluk. Deze keer worden medewerkers van bergingsbedrijven gevolgd. 

Op de Nederlandse wegen zijn 54 bergingsbedrijven actief die jaarlijks meer dan 150.000 keer uitrukken. Met een aanrijtijd van enkele minuten staan deze bergers dag en nacht klaar voor ongelukken en pechgevallen, maar ook voor inbeslagnames van deurwaarders. Genoeg materiaal voor een nieuwe realityserie, dacht PowNed.

Geluk bij een Ongeluk

In de zesdelige serie Geluk bij een Ongeluk worden 'de helden van de weg' op de voet gevolgd. We zien hoe bestuurders veilig van de weg worden gehaald en wat je als automobilist moet doen bij pech en botsingen, maar we leren de bergers ook persoonlijk kennen.

Lees ook: programma Meiden Die Rijden onder vuur na 'onveilige acties'

Bergers

We maken in de eerste aflevering kennis met onder anderen Henk (40) en Remke (32). Henk ontfermt zich over een geschrokken gezin nadat hun vouwwagen van de trekhaak is gegleden en tegen een vangrail is geknald. Remke laat zien hoe ze als vrouw haar mannetje staat in de bergingswereld. Binnen een mum van tijd weet ze een ongeval op de snelweg af te handelen en een verkeersinfarct te voorkomen.

Geluk bij een Ongeluk is vanaf 31 augustus 2022 elke woensdag om 21:20 uur te zien op NPO 3

Meer over