Realityshow op SBS6

Olivier uit De Bondgenoten: "Ik ben exhibitionistisch. Dit programma is voor mij gemaakt"

22 oktober 2023 21:34 | reality | Door Irma Tomas

© William Rutten
Olivier uit Amsterdam is 29 en kunstenaar. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat hij volgende maand al weer buiten staat met 100.000 euro op zak.

Waarom doe jij mee?
“Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de kunstacademie en als kunstenaar moet je ‘out there’ zijn en jezelf op de proef stellen. Dit is daarvoor een mooie methode, een soort kunstproject. En natuurlijk die ton. Ik woon in Amsterdam en ik zou graag een atelier hebben, dat is nu onmogelijk omdat alles zo duur is.”

Wat voor kunstproject wordt dit?
“Er zitten enorm verschillende mensen met allemaal verschillende verhalen in het huis. Ik denk dat het een groot avontuur wordt, wat voor mij al kunst is.”

Wat voor type ben jij?
“Heel sociaal. Ik heb in studentenhuizen altijd met veel verschillende mensen samengewoond. Ik denk dat ik met iedereen vrienden kan worden, een band opbouwen, maar als het nodig is, ga ik natuurlijk voor die ton.”

Heb je een relatie?
“Ik ben verliefd. Maar zij zit in het buitenland dus we hadden toch al een lange afstandsrelatie. En zij stond hier helemaal achter. Ze vindt het heel tof dat ik dit doe.”

Lees ook het interview met De Bondgenoten-presentator Jan Versteegh

Hoelang ben jij bereid te blijven?
“Ik heb het gevoel dat ik al heel snel met die ton naar huis ga. Dat heb ik ook tegen iedereen gezegd. ‘Tot volgende maand. Eind november gaan we lekker samen wat drinken want dan is het voorbij’.”

Wat wordt je tactiek om het geld binnen te slepen?
“Ik heb in de promofilmpjes m’n tegenstanders al gezien en veel nagedacht over wie mijn bondgenoten kunnen worden. Ik heb ook allemaal theorieën over wat goed kan werken. Ik zie er aardig uit maar krijg uiteindelijk altijd wat ik wil, ook als ik daarvoor manipulatief of stiekem moet zijn.”

Zie je er tegenop dat er 75 camera’s in het huis staan?
“Nee, ik ben best wel exhibitionistisch. Dit programma is voor mij gemaakt. Voor mijn afstudeerproject op de kunstacademie had ik een lopende band in een eiwitfontein gezet en daar in een onderbroekje een week lang op gelopen, ik hou ervan bekeken te worden. Dus dit is voor mij een soort droom die uitkomt.”

Vanaf 23 oktober is De Bondgenoten elke werkdag om 19:45 uur te zien op SBS6.

Meer over