Bakken maar!

Omroep MAX deelt meer details van dertiende seizoen The Great British Bake Off

1 juni 2023 11:27 | reality | Door Judith Regeling

© Mark Bourdillon / Love Productions
Deze zomer kunnen we weer massaal genieten van The Great British Bake Off. Omroep MAX deelt daarom alvast wat eerste details over de kandidaten en opdrachten.

Let wel op: de populaire bakshow zal niet meer primetime te zien zijn. 

Lees ook: Dit is de startdatum van The Great British Bake Off 

The Great British Bake Off

In het dertiende seizoen van The Great British Bake Off nemen maar liefst twaalf nieuwe kandidaten het tegen elkaar op. Ze moeten aflevering na aflevering zien te bewijzen dat zij de lekkerste baksels kunnen maken. De opdrachten zijn echter niet 'piece of cake'. Zo wagen ze zich naast de bekende recepten als die van de Britse pudding en de klassieke cakes ook aan pan dulce en zelfs taco's en een Halloween-pinãta tijdens de Mexicaanse week.

Spektakelstuk

De eerste aflevering begint echter nog met wat bekends, namelijk taart. Bij de signatuuropdracht maken de kandidaten twaalf identieke mini-sandwichtaarten. De bakkers mogen daarbij zelf bepalen welke smaken en deegsoorten ze gebruiken. Verder wagen ze zich ook aan een gelaagde red velvet taart als technische opdracht en een 3D-replica van een huis dat ze aan het hart ligt als spektakelstuk. Aan juryleden Paul Hollywood en Prue Leith de taak om alles te proeven en hun eerlijke oordeling te geven.  

Benieuwd? Het dertiende seizoen van The Great British Bake Off is vanaf 10 juni elke zaterdag om 10:30 uur te zien bij Omroep MAX op NPO2. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.

Meer over