SBS6

Op deze datum start de nieuwe realityshow De Bondgenoten

29 augustus 2023 13:20 | reality | Door Janine van Rooden

© William Rutten

We moesten even geduld hebben, maar er is eindelijk meer bekend over de nieuwe realityshow De Bondgenoten

Maak je klaar voor strategie, teamwork en manipulatie.

De Bondgenoten

In de show moeten de deelnemers teams met elkaar vormen om vervolgens zo veel mogelijk punten te verdienen tijdens spelletjes en opdrachten.

Elke kandidaat die aan het eind van de maand in het winnende team zit maakt kans op 100.000 euro, maar er kan er maar één de winnaar van dit bedrag zijn. Ze moeten dus uiteindelijk de strijd tegen elkaar opnemen. De deelnemers die aan het eind van de maand in het slechtst presterende team zitten lopen het risico om met lege handen naar huis gestuurd te worden. Er vallen dus elke maand twee kandidaten af, maar er komen er dan ook weer twee nieuwe gezichten bij.

De samenleving is niet afgesloten, zoals bij Een Jaar van Je Leven wel het geval was. De deelnemers kunnen in ruil voor punten de krant lezen, televisie kijken, bellen met het huisfront en zelfs af en toe bezoek ontvangen. 

Aan het begin van elke maand worden de teams opnieuw ingedeeld en staat er wederom 100.000 euro op het spel.

Bekijk ook: alles over De Bondgenoten

Jan Versteegh

De presentatie van de realityshow is in handen van Jan Versteegh. De kick-off van De Bondgenoten is op 22 oktober 2023 om 21:30 uur te zien bij SBS6. Daarna is de show elke werkdag om 19:45 uur te zien bij de zender. Op de vraag of de show ergens 24/7 te volgen is via livestreams antwoordt producent Talpa: "Vooralsnog niet."

Meer over