Met 50 Nederlanders en 50 Vlamingen

Op deze datum start Million Dollar Island met een dubbele aflevering

22 maart 2023 12:22 | reality | Door Tessa Kok

© Jonas Leupe
Het tweede seizoen van Million Dollar Island is onderweg! Pak je agenda er maar bij, want de survival realityshow is vanaf zondag 16 april weer op SBS6 te zien.

En voor de liefhebbers is er goed nieuws, want het tweede seizoen begint gelijk met een dubbele aflevering!

Seizoen twee 

In het nieuwe seizoen van het survivalprogramma nemen opnieuw honderd kandidaten het tegen elkaar op. De nieuwe reeks is een coproductie van SBS6 met het Vlaamse VTM, waardoor onze zuiderburen ook meedoen. De kandidaten bestaan uit vijftig Nederlanders en vijftig Vlamingen. Zij moeten een maand lang zien te overleven op een onbewoond eiland.

Maar niet alleen het overleven is belangrijk, want de show draait ook om het opbouwen van vriendschappen. Het is een fascinerend sociaal experiment waarbij maar liefst één miljoen euro op het spel staat.

Alle kandidaten krijgen voor vertrek een polsbandje dat een waarde heeft van 10.000 euro. Na de dropping op het onbewoonde eiland moeten zij samen met elkaar zien te overleven in de wildernis. Ondertussen spelen zij spellen waarmee de eilandbewoners polsbandjes kunnen winnen en verliezen. Verlaat iemand het eiland, dan mag die persoon het polsbandje aan een achterblijver naar keuze geven. Dat is dan ook waarom het voor de kandidaten zo belangrijk is om vriendschappen te sluiten.

Na een maand hebben al diverse kandidaten het spel verlaten en zijn er nog maar een paar eilandbewoners over. Hoe langer iemand het volhoudt, hoe meer geld dit oplevert. In de bloedstollende finale zetten de overgebleven eilandbewoners hun verdiende polsbandjes om in keiharde cash. Maar dat neemt niet weg dat ze op de valreep ook nog alles kwijt kunnen raken. Het blijft dan ook tot de laatste minuut spannend.

Dennis van der Geest en Ingeborg Sergeant

De presentatie van de survival realityshow ligt in handen van Dennis van der Geest en Ingeborg Sergeant. SBS6 begint goed want het seizoen start niet met één, maar twee afleveringen. De dubbele aflevering zie je zondag 16 april om 20.30 uur op SBS6. Million Dollar Island is ook beschikbaar op Prime Video, vanaf één uur na iedere uitzending.

Meer over