Vrolijke frans

Oud-bewoner Ali blikt terug op deelname aan Big Brother 2023: 'Zwaarder dan alle andere seizoenen'

4 december 2023 14:15 | reality | Door Janine van Rooden

© Wesley de Wit

In januari gaat het nieuwe seizoen van Big Brother van start. We hopen natuurlijk dat er weer spraakmakende deelnemers bij zitten zoals Ali Burhan, de vrolijke frans die in 2023 in de realityshow te zien was. 

LoveReality.nl vroeg de oud-bewoner hoe hij - bijna een jaar later - terugkijkt op zijn deelname.

Bekend gezicht

Ali kijkt enthousiast terug op zijn acte de présence in het bekende huis. "Ik heb een fantastische periode gehad tijdens mijn Big Brother-avontuur. Ik word snel herkend op straat en mensen willen graag met me op de foto of ze zijn nieuwsgierig en vragen dingen over het huis."

Roddels

In de show worden er regelmatig bondjes gesmeed om de kans op een overwinning te vergroten en dat gaat er niet altijd gezellig aan toe. Gelukkig heeft Ali daar geen last van gehad. "Persoonlijk heb ik een fantastische tijd achter de rug. Ik heb niet één keer over een medebewoner geroddeld, wat ik niet over iedereen kan zeggen uiteraard."

Bekijk hier: alles over Big Brother 2024

Trots

Ali kwam uiteindelijk niet als winnaar uit de bus - dat werd Bart Vandenbroek - maar is toch trots op hoe ver hij is gekomen. "Ik ben met opgeheven hoofd het huis binnen gegaan en heb met opgeheven hoofd het huis verlaten, wat mijn grootste trots is. Ik heb ook heel veel mensen aan het lachen gemaakt, wat mij heel veel voldoening heeft gegeven."

Zwaar seizoen

Afgelopen seizoen was het concept iets anders dan het jaar daarvoor. "Ons seizoen was zwaarder dan alle andere seizoenen, omdat één iemand kon bepalen wie er allemaal op de nominatielijst terecht konden komen." Toch geeft Ali op de vraag of hij nog een verbeterpunt heeft voor de nieuwe reeks een ander antwoord. "De dagen van woensdag tot en met zaterdag waren best wel saai, dus je moet er zelf iets aan doen om het een beetje interessant te kunnen maken. Of de makers moeten met meer activiteiten komen."

Wanneer is Big Brother 2024 te zien op tv?

We gaan zien of de makers dit advies ter harte nemen, want in januari 2024 begint het nieuwe seizoen van Big Brother bij RTL 5 en Videoland. Dit is naar verwachting op 8 januari 2024. 

Meer over