Handig overzicht!

Deze deelnemers hebben Een Jaar van Je Leven inmiddels verlaten

19 augustus 2023 14:35 | reality | Door Janine van Rooden

© William Rutten
In dit overzicht houden we je continu op de hoogte van alle afvallers van Een Jaar van Je Leven.

Laatste update: 19 augustus 2023

Let op: dit artikel bevat spoilers!

Afvaller 1: Manuela

Manuela (45) heeft de loods nooit van binnen mogen bewonderen. Bij het eerste spel dat zich nog voor de poorten afspeelde eindigde zij als laatste. Manuela moest daardoor gelijk het terrein verlaten en zag met een bedrukt gezicht hoe de andere deelnemers juichend naar binnen gingen.

Manuela in Een Jaar van Je Leven
Manuela in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 2: Johan

De 32-jarige Johan moest naar huis nadat Quincy de eerste eliminatieopdracht had gewonnen en daardoor mocht bepalen wie er moest vertrekken. Aangezien de twee elkaar vanaf de eerste dag al niet echt mochten was dit een makkelijk te maken keuze voor Quincy.

Johan in Een Jaar van Je Leven
Johan in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 3: Wesley

Wesley (27) vroeg na bijna een week al zijn '24 uur' aan. Hij miste zijn vriendin en dagelijkse bezigheden en kon daardoor zijn draai in de groep niet vinden. Wesley was de eerste kandidaat die Een Jaar van Je Leven vrijwillig verliet.

Wesley in Een Jaar van Je Leven
Wesley in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 4: Quincy

De 23-jarige Quincy was de tweede die zijn '24 uur' aanvroeg. De TikTok-ster maakte zich zorgen om zijn gezondheid vanwege het gebrek aan eten en besloot daarom naar huis te gaan.

Quincy in Een Jaar van Je Leven
Quincy in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 5: Bert

Bert (59) mocht zich ook al snel toevoegen aan het rijtje van vrijwillig vertrekkende deelnemers. Na twee weken was voor hem de maat vol nadat zijn goedbedoelde adviezen niet ter harte werden genomen door de andere bewoners. Ook wilde hij niet het risico lopen dat zijn gezondheid misschien wel achteruit zou gaan. 

Bert in Een Jaar van Je Leven
Bert in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 6: Gerry

De 30-jarige Gerry vertrok halsoverkop uit de loods nadat ze een brief met slecht nieuws van thuis kreeg. Ze twijfelde geen moment om haar koffers te pakken en vetrok direct.

Gerry in Een Jaar van Je Leven
Gerry in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 7: Tommy-Lee

Tommy-Lee (27) was de vierde deelnemer die vrijwillig zijn koffer pakte nadat hij zich na tweeënhalve week enorm verveelde en tot de conclusie kwam dat hij dit sowieso geen jaar vol ging houden. 

Tommy-Lee in Een Jaar van Je Leven
Tommy-Lee in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 8: Jerrold

Na veel vrijwillige vertrekken was het eindelijk weer eens tijd voor een eliminatieopdracht. Jeffrey werd uitgekozen om 110 seconden lang onder water zijn adem in te houden. Hij slaagde erin om deze opdracht te voltooien, waarna hij mocht kiezen welke andere bewoner de loods per direct moest verlaten. Dat werd de 29-jarige Jerrold.

Jerrold in Een Jaar van Je Leven
Jerrold in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 9: Nadir

Wederom een vrijwillig vertrek in de loods. Nadat Nadir (27) meerdere keren werd beschuldigd van diefstal was voor hem de maat vol en besloot hij huiswaarts te keren.

Nadir in Een Jaar van Je Leven
Nadir in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 10: Alicia

Er lijkt geen einde te komen aan de vrijwillige vertrekken. Ook de 20-jarige Alicia heeft de loods inmiddels verlaten. Al dagen leek ze haar draai in de groep niet meer te kunnen vinden, waarop ze besloot het tv-programma te verlaten.

Alicia in Een Jaar van Je Leven
Alicia in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 11: Ruben

Wie het ook niet meer naar zijn zin had was Ruben (23). Zelfs zijn goede band met bewoner Djedi (24) kon hem niet overtuigen om in het spel te blijven. Hij pakte daarom vrijwillig zijn koffers.

Ruben in Een Jaar van Je Leven
Ruben in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 12: Madeleine

Tijd voor een eliminatieopdracht! Met een meerderheid van 13 stemmen moest de 56-jarige Madeleine deze zien te volbrengen om haar plek in Een Jaar van Je Leven veilig te stellen. Ze kreeg afbeeldingen te zien van landen, waarbij ze moest raden welk land ze voor zich zag. Ze haalde deze allesbeslissende opdracht niet, waardoor ze de loods moest verlaten.

Madeleine in Een Jaar van Je Leven
Madeleine in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 13: Djedi

Vlak voor de feestdagen besloot Djedi (24) om vrijwillig huiswaarts te keren. Ze miste haar familie en kon haar draai in het spel niet meer vinden. 

Djedi in Een Jaar van Je Leven
Djedi in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 14: Berend

Een paar dagen voordat de deelnemers gezellig Oud & Nieuw met elkaar konden vieren was er toch nog een eliminatieopdracht. De 41-jarige Berend kreeg de meeste stemmen en moest acht meter zien te slacklinen. Tijdens het halfuur dat hij kreeg om te oefenen bleek al dat deze opdracht hem niet op het lijf was geschreven. Berend haalde de opdracht dan ook niet en moest de loods verlaten.

Berend in Een Jaar van Je Leven
Berend in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 15: Leila

Een bijzondere eliminatieopdracht deze keer; niet één maar twee bewoners moesten een spel spelen. De winnaar mocht in de loods blijven, de verliezer moest per direct vertrekken. Leila en Eunice kregen de meeste stemmen van de andere kandidaten en speelden een geheugenspel. Uiteindelijk bleek Leila (34) de zwakste schakel te zijn tijdens deze opdracht.

Leila in Een Jaar van Je Leven
Leila in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 16: Kim

De 26-jarige Kim zat al een tijdje niet lekker in haar vel en na een ruzie met medebewoner Marciano besloot ze dat ze beter huiswaarts kon keren. En zo geschiedde.

Kim in Een Jaar van Je Leven
Kim in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 17: Mexx

Een uniek afscheid in de loods. Mexx (22) werd door de productie naar huis gestuurd vanwege het meerdere keren overtreden van de huisregels, waardoor een rode kaart volgde. Je leest er hier alles over.

Mexx in Een Jaar van Je Leven
Mexx in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 18: Gert-Jan

De 39-jarige Gert-Jan was de volgende kandidaat die voor een eliminatieproef werd uitgekozen. Hij moest in een kleine ruimte een golfkarretje 360 graden zien te keren door middel van een knap staaltje stuurwerk. Dat lukte hem niet binnen de tijd, waardoor hij de loods moest verlaten. 

Gert-Jan in Een Jaar van Je Leven
Gert-Jan in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 19: Martin

Een onverwachts vertrek: Martin (32) verliet op eigen initiatief de show. Zijn besluit volgde op een brief die hij van zijn vriendin Mexx had gekregen. Je leest er hier meer over.

Martin in Een Jaar van Je Leven
Martin in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 20: Kim

Nog een onverwachts vertrek: de 24-jarige Kim verliet de loods nadat ze verdrietig nieuws van het thuisfront kreeg. Je leest er hier alles over. 

Kim in Een Jaar van Je Leven
Kim in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 21: Wanda

Wederom een deelnemer die besloot huiswaarts te keren na een brief van thuis. Wanda (31) pakte haar koffers nadat ze te horen kreeg dat er thuis verschillende problemen waren, waaronder met de gezondheid van haar moeder.

Wanda in Een Jaar van Je Leven
Wanda in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 22: Esther

Na alle vrijwillige vertrekken lag een eliminatieopdracht op zo'n korte termijn niet voor de hand, maar die kwam er toch! De 56-jarige Esther moest tegen Imadiddin strijden om haar plek in de realityshow veilig te stellen, maar dat lukte haar niet.

Esther in Een Jaar van Je Leven
Esther in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 23: Kenzy

Tijd voor een individuele eliminatieopdracht. Kenzy (24) moest er deze keer aan geloven, maar wist de proef die zij kreeg voorgeschoteld niet te doorstaan. Ze moest daarom per direct het tv-programma verlaten.

Kenzy in Een Jaar van Je Leven
Kenzy in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 24: Jan-Willem

Eliminatieproef na eliminatieproef volgt in de loods. Deze keer waren Moraima en Jan-Willem de uitverkorenen tijdens een soort memoryspel. De 64-jarige Jan-Willem wist het duel niet te winnen en moest daardoor zijn koffers pakken.

Jan-Willem in Een Jaar van Je Leven
Jan-Willem in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 25: Jeffrey

Een nieuwe eliminatieproef zorgde ervoor dat Jeffrey en Sacha tegenover elkaar kwamen te staan. Na een bloedstollend spelletje boter, kaas en eieren was het uiteindelijk Jeffrey (31) die werd uitgeschakeld.

Jeffrey in Een Jaar van Je Leven
Jeffrey in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 26: Janet

Sneller dan verwacht stond er een nieuw eliminatieduel voor de deur. Er werd het meest gestemd op Rupert en Janet die tijdens een potje darts moesten vechten voor hun plek in de loods. De 67-jarige Janet kon uiteindelijk haar koffers pakken.

Janet in Een Jaar van Je Leven
Janet in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 27: Eunice

De eliminatieopdrachten volgen elkaar in rap tempo op. Deze keer was het de beurt aan Eunice (43). Ze moest een theoretisch verkeersexamen maken. Met meer vragen fout dan goed moest zij de loods verlaten.

Eunice in Een Jaar van Je Leven
Eunice in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 28: Zoë

Vlak voor de finish besloot de 22-jarige Zoë vrijwillig naar huis te gaan, omdat ze zich niet meer goed voelde binnen de muren van de realityshow. 

Zoë in Een Jaar van Je Leven
Zoë in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 29: Moraima

Tijd voor een nieuw eliminatieduel! Wendy en Moraima (61) moesten tegen elkaar strijden tijdens een balansproef. Laatstgenoemde wist dit niet lang vol te houden en moest daarom de loods verlaten. 

Moraima in Een Jaar van Je Leven
Moraima in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 30: Babette

Na een pittig eliminatieduel tussen Sasha en Babette - die beiden zo lang mogelijk aan een balk moesten hangen - was het de 40-jarige Babette die naar huis moest. 

Babette in Een Jaar van Je Leven
Babette in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 31: Jasper

Zo richting de finale vinden de eliminaties in sneltreinvaart plaats. Deze keer was het Jasper (33) die werd uitgeschakeld door Imadiddin tijdens een kennisquiz over vlaggen.

Jasper in Een Jaar van Je Leven
Jasper in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 32: Imadiddin

De 29-jarige Imadiddin werd opnieuw voor een eliminatieduel gezet. Deze keer moest hij kaartenhuizen bouwen tegen Erik. Imadiddin wist deze strijd niet te winnen.

Imadiddin in Een Jaar van Je Leven
Imadiddin in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 33: Rupert

De eliminatieproeven vliegen de deelnemers om de oren. Tijdens een spelletje Jenga moesten Wendy en Rupert het tegen elkaar opnemen. Rupert (39) werd hierbij uitgeschakeld en moest dus naar huis.

Rupert in Een Jaar van Je Leven
Rupert in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 34: Marciano

Tijdens een nieuw eliminatiespel kwamen de vrienden Marciano en Isaac tegenover elkaar te staan. Isaac kwam hierbij als sterkste speler uit de bus, waardoor de 43-jarige Marciano zijn koffer moest pakken. 

Marciano in Een Jaar van Je Leven
Marciano in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 35: Erik

Een nieuw eliminatieduel tussen Isaac en Erik (48) - waarbij de twee tegen elkaar moesten frisbeeën - zorgde ervoor dat laatstgenoemde werd uitgeschakeld. 

Erik in Een Jaar van Je Leven
Erik in Een Jaar van Je Leven

Afvallers 36 en 37: Bern & Wendy

Er stond de overgebleven deelnemers een verrassende eliminatie-opdracht te wachten. Iedereen moest met de voeten een blokkentoren zien te bouwen en de twee die dit het minst snel voor elkaar kregen moesten naar huis. Dat werden de 31-jarige Bern en de 40-jarige Wendy.

Bern en Wendy in Een Jaar van Je Leven
Bern en Wendy in Een Jaar van Je Leven

Afvaller 38: Mirthe

De allerlaatste eliminatieopdracht voor de finale werd aangekondigd. De overgebleven deelnemers moesten vuur maken, een rekensom oplossen en een cijferslot openen. Mirthe (27) kreeg dit niet snel genoeg voor elkaar en moest dus vlak voor de eindstreep nog naar huis. 

Mirthe in Een Jaar van Je Leven
Mirthe in Een Jaar van Je Leven

Prijzenpot

Er zijn op dit moment nog 2 van de 40 deelnemers in de race. De prijzenpot staat nu op circa 850.000 van de 1 miljoen euro. 

Een Jaar van Je Leven is 24/7 te volgen bij Videoland en elke werkdag om 19:30 uur te zien op SBS6. 

Meer over