'Niet onderhandelen met terroristen'

Pijnlijke nasleep B&B Vol Liefde zorgt voor ongemak bij RTL Boulevard

12 september 2022 22:14 | reality | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het tweede seizoen van B&B Vol Liefde dreigt een ongemakkelijk staartje te krijgen nu twee van de acht deelnemers zich openlijk kritisch hebben uitgelaten over de makers. Opmerkelijk genoeg probeerde RTL Boulevard deze kritiek in de kiem te smoren.

De afgelopen dagen kwam B&B Vol Liefde herhaaldelijk negatief in het nieuws. Zo onthulde Richard aan tafel bij Humberto dat hij al bij de selectie van de vrouwen wist dat hij de liefde niet ging vinden en dat hij vooral meedeed aan de show voor de gratis publiciteit.

Denise

Een groter pijnpunt is kandidate Denise die vorige week al meldde dat ze zich niet herkende in de wijze waarop de makers haar in de realityreeks hebben weergegeven. Ook zou er sprake zijn geweest van een grensoverschrijdend incident waar ze melding van heeft gemaakt maar waar verder niets mee gedaan is. Denise weigerde verder de media te woord te staan en kwam afgelopen weekend met een uitgebreide videoboodschap op Instagram waarin ze een boekje open deed.

Contract

Een van de meest opmerkelijke zaken die Denise aanstipte is dat alle deelnemers aan B&B Vol Liefde vooraf een contract hebben moeten tekenen waarin ze beloven zich na afloop niet negatief in de media uit te laten over het programma en mensen voor en achter de schermen. Om te voorkomen dat ze van contractbreuk kon worden beticht, met alle juridische gevolgen van dien, verpakte ze haar onthullingen over B&B Vol Liefde in een positief filmpje waar het cynisme aan alle kanten vanaf droop. 

Tegenwerking

Tussen de regels door vertelt Denise dat ze zichzelf niet serieus genomen voelt door de productie en dat degene die haar onheus zou hebben bejegend kennelijk bij de crew hoorde. De persoon in kwestie heeft voor zover Denise weet ook geen gevolgen ondervonden voor zijn vermeende misstappen. Daarnaast heeft ze de nodige tegenwerking ervaren bij het melden van het voorval bij stichting Mores. Ze heeft herhaaldelijke pogingen moeten ondernemen voordat ze haar verhaal kwijt kon. 

Astrid & Harm-Jan

Daarmee was de gifbeker nog niet leeg. De Telegraaf publiceerde een interview met Astrid en Harm-Jan. Het stel vond elkaar tegen alle verwachtingen in en zijn dolverliefd. Maar ook zij hadden wel wat kritische noten. Volgens Astrid werd ze continu getriggerd door de filmploeg en doelbewust uit haar comfortzone gehaald. Harm-Jan voegt daar aan toe dat er een continue golfbeweging plaatsvond en dat het voelde dat ze geen regie meer hadden over hun eigen leven.

Boulevard 

RTL Boulevard besteedde aandacht aan de ophef. Volgens Aran Bade was er geen chocola te maken van de video die Denise postte. Wat hem betreft blijft het nu een 'raar, wazig verhaal' ondanks de aangifte die ze heeft gedaan. Daarna was het de beurt aan Astrid en Harm-Jan die inbelden vanuit Oostenrijk om te verklaren dat ze op niemand boos zijn en dat de Telegraaf het verhaal ten onrechte had opgeklopt. Daarna trok presentator Eddy Zoey voor hen de conclusie: "Er is ook niks geks gebeurd... Ik vul 't maar even in".

Botsen

Dat vond het stel wat ver gaan, want: 'wat versta je onder 'geks'?' Ook daar wilde Eddy zijn eigen conclusie wel aan verbinden: "We kunnen de conclusie trekken dat jullie er plezierig op terugkijken, toch? Dat mag ik toch wel concluderen?" Astrid kon dat bevestigen, Harm-Jan kon daarbij nog net de kanttekening maken dat hij en Astrid niet bezig waren met televisiemaken. Het productiebedrijf wel en die tegengestelde belangen hebben weleens gebotst.

Terrorist

RTL en B&B Vol Liefde producent Blue Circle, tevens makers van Boulevardweigerden verder inhoudelijk te reageren op de situatie en de individuele aantijgingen. Hierop sloot Eddy Zoey de aflevering af met de opmerkelijke conclusie: "Maar goed, RTL's stelling 'niet onderhandelen met terroristen' snap ik ook wel'. 

Meer over