Einde aan avontuur

Race Across the World-kijkers treuren om onverwachte exit: 'Is dit een 1 aprilgrap?'

30 maart 2023 09:50 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland
Het eerste seizoen van Race Across the World is pas drie afleveringen bezig, maar nu al is het einde verhaal voor Dominic Seldis en Katy. In de uitzending van gisteren besloten zij vrijwillig het bijltje erbij neer te gooien.

De reden is simpel: heimwee.

Race Across the World

In Race Across the World was zo'n drie weken geleden te zien hoe vijf bekende duo's de ultieme uitdaging aan gingen: om in twee maanden tijd door 17 landen te reizen met zo weinig mogelijk geld en geen telefoon. Toch is het niet alleen een strijd tegen de elementen: de kandidaten weten namelijk dat er op twee momenten tijdens de reis een duo moet afvallen. Dat zijn de twee deelnemers die op een bepaald checkpoint pas als laatste aankomen.

Onverwachte exit

Eigenlijk hadden deze week dan ook Bastiaan Ragas en zijn zoon Sem het spel moeten verlaten, die vorige week net te laat aankwamen bij het centrale punt in Panama. Toch is het avontuur voor hen nog niet voorbij en dat hebben ze te danken aan Dominic Seldis en zijn dochter Katy. 

Zij besluiten na enkele pittige dagen de handdoek officieel in de ring te gooien. "Het continue 'we moeten door' vond ik tegelijkertijd uitputtend en spannend. Het was niet ontspannend. We hebben daarom besloten om naar huis te gaan.", vertelt Dominic aan de camera's. Daarnaast hebben vader en dochter 'Funny Faces' ook in korte tijd teveel geld uitgegeven en hebben ze last van heimwee. 

Dominic Seldis

Dat laatste is niet heel gek, zo legt de Britse contrabassist bekend van Maestro uit aan zijn concurrenten. "Ik heb een baby thuis. Haar broertje en mijn zoontje. We moeten gewoon naar huis", aldus Dominic. "Voor ons is het klaar. Het was geweldig. We hebben in weinig tijd een enorme afstand afgelegd. En ik geloof niet dat we competitief genoeg zijn. We hebben dat niet in ons."

Reacties

Voor de kijkers komt deze onverwachte exit behoorlijk hard aan. Zij bestempelden de twee vorige week nog als hun favoriet. Juist omdat ze er geen wedstrijd van maakten.

Race Across the World is iedere woensdag om 20:30 uur te zien op RTL4. Gemist? Kijk de aflevering dan terug op Videoland en NLZiet.

Meer over