Maart 2023

Raven van Dorst keert bijna terug met nieuw seizoen Nachtdieren

7 februari 2023 10:53 | reality | Door Judith Regeling

© BNNVARA
Raven van Dorst laat de boerderij weer even voor wat het is. De presentator is namelijk vanaf maandag 13 februari weer wekelijks te zien met Nachtdieren

BNNVARA onthult vandaag alvast wat eerste details van dit aankomende vijfde seizoen! 

Raven van Dorst

Terwijl de meeste mensen in het holst van de nacht lekker liggen te dromen, brandt er bij sommige mensen nog wat licht. Wie zijn die mensen? Waarom slapen ze niet? En hoe komen ze die uren door? In dit vijfde seizoen van Nachtdieren gaat Raven van Dorst weer op pad om daar achter te komen. En ditmaal blijft de presentator echter niet alleen in Nederland: naast Woerden, Gouda, Alphen aan den Rijn en Eindhoven brengt Raven namelijk ook een bezoek aan West-Brabant, Antwerpen en Brussel.

Nachtdieren

In de eerste aflevering houdt hen het nog dicht bij huis: de presentator rijdt naar het groene hart van Nederland oftewel naar Woerden, Gouda en Alphen aan de Rijn. Hier bezoekt Raven onder andere een parenclub waar Grazia en Hans al zo'n zestien jaar komen. Ze houden ervan om de spanning op te zoeken, nieuwe mensen te ontmoeten en als er een klik is een kamer op te zoeken. Ook ontmoet Raven Marith die 's nachts wakker is vanwege clusterhoofdpijn, ook wel zelfmoordhoofdpijn genoemd. Na 30 minuten slaap wordt ze wakker met een aanval, waardoor ze nooit meer dan twee uur kan slapen.

Boerderij

Raven is blij dat hen weer een nieuw seizoen mag maken. "Het is fijn om even van die boerderij weg te zijn. Lekker het land in, in plaats van het land op", reageert de presentator in een statement. "Vroeg de veren in, in plaats van vroeg de veren uit. Het is donker, het is spannend en het verrast me telkens weer. Het is het mysterie van de nacht."

Nachtdieren is vanaf maandag 13 februari wekelijks om 21:15 uur te zien bij BNNVARA op NPO1. 

Meer over