Nieuwe uitzendavond

RTL schuift noodgedwongen met Expeditie Robinson

25 juli 2022 17:38 | reality | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Expeditie Robinson heeft komend seizoen een nieuwe uitzendavond. Vanaf eind augustus wordt er onder begeleiding van Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder voor het eerst op maandagavond overleefd in den vreemde. 

RTL maakte bekend dat het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson op maandag 29 augustus van start gaat. Daarmee breekt de zender met de jarenlange traditie om op maandagavond een woonprogramma uit te zenden. De reden? Bittere noodzaak.

Tijl Beckand

In eerste instantie was het de bedoeling dat Tijl Beckands nieuwe woonshow De moeite waardop de maandag zou debuteren. Het AD weet echter te melden dat deze titel 'vanwege de veranderende huizenmarkt' nog niet klaar is om op zender te gaan. 

All Stars

Of het survivalprogramma op maandagavond aanslaat is de vraag. Afgelopen seizoen was de show, met succes, op donderdag en zondag te zien. Daarna leek de kijker even klaar met de show: de speciale All stars editie was afgelopen voorjaar een pijnlijke flop. Er keken zo weinig mensen dat RTL besloot zelfs napraatshow Eilandpraat niet meer uit te zenden op televisie

Rick & Nicolette

De deelnemers van het nieuwe seizoen zijn nog niet bekend en ook de bestemming laat zich raden. Wel is duidelijk dat Nicolette Kluijver in deze reeks versterking krijgt van Rick Brandsteder, hij neemt het stokje over van Kaj Gorgels die het realityprogramma niet langer in zijn drukke schema kon passen. 

Expeditie Robinson start dus op maandag 29 augustus om 20:30 uur bij RTL 4.

Meer over