Statement

RTL haalt aflevering Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt offline

13 mei 2024 10:59 | reality | Door Esther Hut

© Joep Venmans

Kees van der Spek is sinds een paar weken terug met een nieuwe reeks van Oplichters Aangepakt, maar de nieuwste aflevering die vorige week werd uitgezonden is alweer offline gehaald.

De presentator licht deze beslissing toe op zijn Instagram.

Kees van der Spek

De vierde aflevering uit het tiende seizoen van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt was vorige week te zien op tv en was daarnaast terug te kijken op Videoland. Dat is nu niet meer mogelijk, want de aflevering is offline gehaald door RTL.

Gisteravond zou de herhaling van het programma uitgezonden worden, maar last minute is alsnog besloten om een aflevering van Spoedeisende Hulp 24/7 uit te zenden.

‘Geschrokken van het nieuws’

“Een van de betrokkenen in de laatste uitzending van mijn programma is onlangs overleden,” zegt Kees. “Ik ben geschrokken van dit nieuws en heb nauw contact met zijn familie. Ze zijn in rouw en vragen met klem om hun privacy te respecteren.”

“We hebben samen besloten om de aflevering offline te halen, dit overstijgt het belang van het programma. Ik en mijn team wensen alle nabestaanden veel sterkte.” Om welke oplichter het in de aflevering ging is niet bekend.

Dit was ook de aflevering waar Marian uit B&B Vol Liefde te zien was, omdat ze voor bijna een ton was oplicht door een werknemer van haar.

Wanneer is Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt te zien op tv?

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt is elke dinsdag om 20:30 uur te zien op RTL 5 en ook terug te kijken op Videoland.

Meer over