Update!

RTL5 gooit in navolging van RTL4 programmering op de schop

23 februari 2024 09:55 | reality | Door Judith Regeling

© Tom Cornelissen / Shotbysud
Programma's als De AugurkenkoningDe Slechtste Chauffeur van Nederland en Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt zullen in het vervolg langere afleveringen krijgen. Deze verandering hangt samen met aanpassingen in de programmering van RTL5, die het voorbeeld volgt van RTL4.

Dat zal even wennen zijn!

Langere afleveringen

Al sinds 2020 is het zo dat er tussen 20:30 uur en 22:00 uur slechts één programma op RTL4 te zien is. Dit werd eerder dan ook besloten door zenderbaas Peter van der Vorst, aanvankelijk als kostenbesparing tijdens de pandemie en om rekening te houden met de nachtrust van de kijkers. Tot nu toe bleef deze wijziging beperkt tot RTL4, maar vanaf april zal ook RTL5 deze aanpassing doorvoeren, blijkt uit de laatste plannen.

De Augurkenkoning

De fans van Big Brother zullen het nog moeten doen met uitzendingen van 45 minuten (excl. reclame), want pas na de finale, die op 13 april zal plaatsvinden, gaat de wijziging in. De verandering zal dan ook vooral invloed hebben op de nieuwste afleveringen van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt, De Slechtste Chauffeur van Nederland, De Augurkenkoning en De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt, die allemaal vanaf 15 april 2024 weer te zien zullen zijn. Deze zullen nu negentig minuten duren inclusief reclameblokken.

112 Vandaag wordt hierdoor automatisch ook met een halfuur verschoven: dit programma zal vanaf 22:00 uur te zien zijn.

Meer over