De Comeback Challenge

Sahil Amar Aïssa en Raïsha Zeegelaar worden gedropt in nieuwe BNNVARA-reeks

11 juli 2023 09:33 | reality | Door Judith Regeling

© NPO3 (via YouTube)
Sahil Amar Aïssa, Eva StratingRaïsha Zeegelaar en Nova van den Berg worden in het nieuwe BNNVARA-programma De Comeback Challenge zonder geld ergens gedropt in Europa. Het doel? Zo snel mogelijk Hilversum zien te bereiken.

Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

De Comeback Challenge

Waar de deelnemers van de RTL4-hit Race Across the World nog een budget hadden om door heel Latijns-Amerika te reizen, geldt dat voor dit olijke viertal niet. Sahil Amar Aïssa en Eva Strating worden namelijk zonder budget gedropt in Riga, terwijl hun 'concurrenten' Raïsha Zeegelaar en Nova van den Berg uit Valencia moeten zien te komen.

Onderweg zullen ze van alles moeten zien te fixen: van het vervoer, hun eten tot een diverse plekken om de nacht door te brengen. Dat vraagt dus om veel mensen aanspreken, duimen voor een lift en stiekem soms gewoon smeken om een patatje of een stukje pizza bij vreemden. Uiteindelijk wint het team dat als eerste terug is in het BNNVARA-gebouw in Hilversum, waar ze enkel aan mogen komen als ze minstens 10 voertuigen hebben gebruikt.

Sahil Amar Aïssa

Voor Sahil, die eerder nog deelnam aan Wie Is de Mol?, komt er met dit programma een ware droom uit. "Een reisprogramma zoals deze is er niet. Je bent compleet afhankelijk van je eigen creativiteit", vertelt hij in een eerste statement. "Je moet via de lokale mensen je weg terugvinden naar Nederland, het brengt je op geweldig grappige maar soms ook enge en uitzichtloze plekken. Je ontmoet de meest kleurrijke mensen, met verhalen variërend van hoeveel wiet ze roken tot hoe de oorlog in Oekraïne ze heeft beïnvloed. Maar één ding is zeker; de wereld voor ons als Nederlanders is open, de sleutel is lef." 

Voor de lineaire kijkers is er slecht nieuws: De Comeback Challenge is enkel te zien via het YouTube-kanaal van NPO3. Bekijk hieronder dan ook de eerste aflevering.

Meer over