'Valletjes neergezet'

Sander Schimmelpenninck kritisch over Twan Huys in College Tour

18 november 2022 10:01 | reality | Door Judith Regeling

© Roy Borghouts / KRO-NCRV

Hoewel kijkers eerder deze week nog positief verrast waren door Sander Schimmelpenninck in College Tour, denkt de opiniemaker daar zelf anders over. Gisteravond liet hij zich in Vandaag Inside zelf wat kritisch uit over zowel het programma als de presentator.

Volgens eigen zeggen liep hij met een zorgelijk gevoel weg van de opnames.

Sander Schimmelpenninck

Het is dan ook geen verrassing dat Sander Schimmelpenninck altijd zijn mening klaar heeft, zo bewijst hij immers nu ook weer met zijn uitlatingen over College Tour. "Het was uiteindelijk heel leuk", blikte hij gisteravond bij Vandaag Inside nog redelijk positief terug op zijn deelname. Maar dat was dan ook het enige positieve. "Ik ging er echter wel met een zorgelijk gevoel vandaan. Die Twan Huys zet natuurlijk wel allemaal valletjes voor je neer."

Persoonlijke insteek in College Tour

Dat kwam met name door de persoonlijke insteek die Twan Huys eraan probeerde toe te voegen. "Ik vond dat hij heel erg veel over mijn privéleven probeerde te vragen. Hij was tien minuten aan het doorzeuren of ik wel of geen kinderen wilde. Wat een onzin. En vervolgens nog een half uur over mijn familie en voorouders. Het was allemaal heel erg persoonlijk", aldus Sander.

College Tour

De journalist vond het echter wel 'eervol' dat hij hiervoor gevraagd is, maar een tweede keer? Dat lijkt er niet in te zitten. "Achteraf had ik natuurlijk beter dat programma gewoon zelf eens moeten bekijken en weten wat er allemaal gebeurt, want er worden toch een soort valletjes gezet."

Maar waarom heeft hij dan toch 'ja' gezegd? "Ik ken het nog als een programma waar de Obama’s en Bill Gates van de wereld werden uitgenodigd. Blijkbaar worden tegenwoordig mensen als ik uitgenodigd. Daar is een beetje inflatie. Ik vond zijn vragen ook niet goed." 

Beluister hieronder hier het hele fragment.

Meer over