Direct weer aan de bak

SBS gunt Meilandjes geen rustpauze ondanks kelderende kijkcijfers

26 juni 2023 18:21 | reality | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Het achtste seizoen van Chateau Meiland is nog in volle gang, maar SBS 6 maakt nu al bekend dat de familie nog deze zomer start met een nieuwe reeks. En dat terwijl de populariteit van de Meilandjes qua kijkcijfers flink terugloopt.

Chateau Meiland rondt maandag 3 juli het achtste seizoen af, maar eind augustus moeten Martien, Erica en Maxime alweer acte de presence geven op de maandagavond van SBS 6, zo blijkt uit het najaarsschema van de zender.

Adempauze

Van een adempauze is dus amper sprake en dat terwijl Chateau Meiland nog bezig is aan een seizoen met een recordaantal afleveringen. Maar liefst 19 weken konden kijkers zien hoe met man en macht werd gewerkt aan de verbouwing van Code Rosé, hun pension in Noordwijk. Critici merkten op dat de serie inmiddels aardig achterloopt op de actualiteit. Het pension is al sinds mei open en op televisie zijn de Meilandjes nog altijd 't stressen of ze de boel wel op tijd af krijgen.

Kijkcijfers

Dit wordt door tv-kenners als Tina Nijkamp ook genoemd als een van de redenenen voor de consequent teruglopende belangstelling voor het in 2019 met een Televizier-Ring bekroonde kijkcijfersucces. Waar doorgaans met gemak meer dan een miljoen fans afstemden op de avonturen van Martien en co moet de familie inmiddels genoegen nemen met een slordige 600.000 kijkers en mensen die de afleveringen later pas terugkijken.

Maxime reageert

Maxime Meiland ligt niet wakker van de kritiek van Tina die meende dat het roer om moest. Tegen RTL Boulevard vertelt de realityster: "Volgens mij scoort iedereen minder nu met dat warme weer. En uitgesteld kijken gaat heel goed, dus nee hoor, meid, geen man over boord." Wat Maxime betreft gaat er dus ook niks veranderen: "Het is ons leven en het gaat zoals het gaat, dus we gaan het niet aanpassen omdat mensen iets anders willen. Nee, dan denk ik heel vaak: dan kijk je toch niet?"

Chateau Meiland seizoen 9 is vanaf maandag 28 augustus te zien op SBS 6.

Meer over