'Privékwestie'

SBS ondanks aanklacht door met Massa Is Kassa

13 augustus 2022 07:25 | reality | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De aanklacht van het Openbaar Ministerie tegen Peter Gillis wegens vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol is voor SBS 6 geen reden om hun realityserie Massa is kassa van de buis te halen. 

Het OM verdenkt Peter Gillis ervan dat hij eind mei zijn partner Nicol Kremers fysiek te hebben mishandeld: van hardhandig getrek aan haren en armen tot het uitrukken van een oorbel en beten in rug en neus. Gillis verbleef een nacht in de cel, er zijn opnames van de 112 melding en er zouden zelfs beelden van het letsel zijn. 

Massa Is Kassa

Talpa laat via een woordvoerder weten kennis te hebben genomen van de aanklacht. Maar wat de zendergroep betreft heeft het geen gevolgen voor Massa is kassa, de realityserie waarin Gillis en Nicol al seizoenenlang kibbelend gevolgd worden. Wat Talpa betreft gaat het hier om een privékwestie en gaat het nieuwe seizoen vooralsnog gewoon van start op dinsdag 6 september.

"Niet The Voice"

In Shownieuws zomereditie kwam dit ietwat opmerkelijke besluit van Talpa ook ter sprake. Eerder dit jaar schrapte RTL schrapte The voice of Holland en alle spin-offs nadat er misstanden achter de schermen aan het licht kwamen. Volgens tafelgast Victor Vlam gaat die vergelijking niet op: "Er zit een belangrijk verschil tussen The Voice en wat hier is gebeurd. Bij The voice had je een serie incidenten. Het was niet één aanklacht maar een heel patroon. Wat we van Peter Gillis weten is één ding. Het kán vaker zijn gebeurd. Dat kan een aantijging zijn die later komt, en dan denk ik er absoluut anders over. Maar zolang dit één incident is, vind ik het een andere zaak." 

Shownieuws Zomereditie
Shownieuws Zomereditie

Peter reageert

Peter Gillis zelf is nog op vakantie met Nicol en laat via een woordvoerder weten dat wat in de rechtszaal over hem is verteld alleen "de visie van het Openbaar Ministerie" is. Het wachten is nu op de getuigenverklaring van Nicol en zij lijkt niet enorm veel haast te hebben: "Wij wachten totdat Nicol haar verklaring heeft gegeven bij de rechter-commissaris. Nicol heeft aangegeven dat ze begin september beschikbaar is om haar verhaal te doen."

Meer over