In april te zien

SBS6 komt met nieuwe realityserie: Corsokoorts in Sint Jansklooster

20 februari 2024 15:48 | reality | Door Tessa Kok

© Wessel de Groot
In april verschijnt er een nieuwe realityserie op SBS6. De serie draait om het boerendorp Sint Jansklooster, waar jaarlijks het bloemencorso georganiseerd wordt op de derde vrijdag van augustus. In de serie zijn de voorbereidingen van dit grote evenement te volgen.

Corsokoorts in Sint Jansklooster

In de nieuwe realityserie Corsokoorts in Sint Jansklooster krijgen kijkers een kijkje in de voorbereidingen op het bloemencorso. Het bloemencorso is een optocht van praalwagens die versierd of bedekt zijn met bloemenWe zien leden van concurrerende corsogroepen die hun passie voor het bouwen van indrukwekkende praalwagens delen.

Naarmate het evenement dichterbij komt, neemt de spanning toe. Kijkers van de realityserie krijgen inzicht in de unieke verhalen en tradities van de dorpsbewoners. De serie volgt verschillende corsogroepen.

Het bloemencorso

Het dorp Sint Jansklooster staat ieder jaar op de derde vrijdag van augustus helemaal op z'n kop. Op die dag trekt een kleurrijke parade met grote praalwagens, versierd met miljoenen dahlia's, door het dorp heen. Wat begon als een onschuldige dorpstraditie, is uitgegroeid tot een groot evenement. Er komt dan ook veel kijken bij de voorbereiding op deze bijzondere dag.

Corsokoorts in Sint Jansklooster is vanaf 2 april iedere dinsdag om 20.30 uur te zien op SBS6.

Meer over