Onthullingen

Deze beslissingen zijn er genomen in slot Married at First Sight: Match or Mistake 2023

1 november 2023 14:18 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland
Het einde van Married at First Sight: Match or Mistake nadert en dus is de vraag: blijven de koppels getrouwd of gaan ze toch hun eigen weg? De slotaflevering maakt veel duidelijk...

Let op: spoilers! 

Lees ook: Alles over Married at First Sight  

Olivier en Ginger

Als we ons om één koppel van Married at First Sight: Match or Mistake al weken geen zorgen meer maken, is het wel om Olivier en Ginger. De twee kenden elkaar al voor de opnames en bouwden dus tijdens het proces echt vanuit een vriendschap. Dat had succes: vlak nadat de experts besloten om Ginger uit het experiment te zetten wegens het verbreken van de regels, koos Olivier ervoor om haar achterna te gaan. Hij miste 'zijn maatje' al na een paar dagen. Van een match is dus zeker sprake. 

Of de twee echter nog samen zijn, blijft nog even de vraag. Volgende week zien we dat in de reünie.

Olivier en Ginger in Married at First Sight: Match or Mistake
Olivier en Ginger in Married at First Sight: Match or Mistake

Wendy en Jeroen

Voor Wendy en Jeroen was er een stuk minder geluk. Al vanaf het begin klikte het niet tussen de twee: Jeroen voelde zich gedurende het hele proces eenzaam en dat terwijl Wendy juist al gauw klaar was met haar 'man'. Ze vond dat hij teveel over zichzelf sprak en dat ze totaal niet voor zichzelf kon opkomen. Om het niet verder te laten escaleren, besloten de twee al vroegtijdig het bijltje erbij neer te gooien.

Hun huwelijk is dus een dikke vette mistake

Wendy en Jeroen in Married at First Sight: Match or Mistake
Wendy en Jeroen in Married at First Sight: Match or Mistake

Jack en Marissa

Het is voor de vaste kijkers van Married at First Sight: Match or Mistake geen geheim dat er al vanaf het begin tussen Jack en Marissa weinig sprake was van liefde. Jack wilde vooral zorgen voor zijn vrouw en alles perfect doen, maar kon niet voorkomen dat dit bij de altijd zelfstandige Marissa voor benauwde gevoelens ging zorgen. En dat niet alleen. Zij kreeg uiteindelijk een betere band en chemie met Silio, die dit avontuur aanging met Manuela.

Heel verrassend is het dus niet, maar de twee kiezen in deze slotaflevering beide voor mistake

Jack en Marissa uit Married at First Sight: Match or Mistake
Jack en Marissa uit Married at First Sight: Match or Mistake

Manuela en Silio

Op voorhand leken de 25-jarige Manuela en de 30-jarige Silio een perfecte match: zij als de 'pittige latina' en hij als de allenstaande vader die toe was aan een volgende stap. Toch bleek al vrij snel in dit proces niets minder waar: Silio voelde zich - volgens eigen zeggen - niet aangetrokken tot zijn vrouw en papte dan aan bij zowel Marissa (uit het vorige koppel) als Roy's partner Rosa (27). 

Dat stootte Manuela dan ook tegen de borst. En het resultaat moge duidelijk zijn: Manuela en Silio gaan hun eigen weg. Hun huwelijk is een mistake.

Manuela en Silio voor Married at First Sight: Match or Mistake 2023
Manuela en Silio voor Married at First Sight: Match or Mistake 2023

Roy en Rosa

De makers van Married at First Sight: Match or Mistake zullen niet al te blij zijn met het resultaat, want ook voor Roy en Rosa is er geen goed nieuws. Heel verrassend is dat wederom niet. Waar Roy al die tijd hoop hield dat hij het hart van zijn vrouw kon veroveren, bleek hij met zijn stappen voorwaarts haar allemaal maar meer weg te jagen. Daarnaast kreeg ook Rosa gevoelens voor Silio, wat het proces er niet gemakkelijker op maakte.

Hun huwelijk is dus duidelijk een mistake, maar hoe denken ze over een vriendschap? Roy ziet het wel zitten, maar Rosa heeft zo haar twijfels. "Ik weet niet of ik er op dit moment voor open sta. Ik vond het lekker om weer even alleen te zijn", zo geeft ze haar ex-man nog even een trap na.

Roy en Rosa in Married at First Sight: Match or Mistake 2023
Roy en Rosa in Married at First Sight: Match or Mistake 2023

Mike en Elanor

Mike en Elanor voegden zich pas later bij de groep, maar dat heeft ze niet weerhouden om het avontuur met volle teugen aan te gaan. Er was chemie, af en toe zelfs sprake van liefde en ergens leek er echt wel iets te ontstaan. Toch kwamen er ook verschillen boven: waar Mike zich bijvoorbeeld in de groep vaak afzijdig hield en vond dat hij zich niet overal mee hoefde te bemoeien, zat Elanor er vaak juist middenin. Is dat echter ook genoeg reden om hun huwelijk te verbreken?

Ja, zo blijkt. De twee gaan nog altijd goed door één deur, maar van een langdurige relatie zal geen sprake zijn. "Wil je mijn mistake zijn op liefdesvlak en een match op vriendschap?" aldus Mike. En '100%' is Elanor's antwoord daarop.

Mike en Elanor in Married at First Sight: Match or Mistake 2023
Mike en Elanor in Married at First Sight: Match or Mistake 2023

Jeff en Victoria

Is er dan - buiten Ginger en Olivier - nog ergens sprake van liefde? Op papier leek dat het meest logisch voor Jeff en Victoria. De twee groeiden met name op de huwelijksreis steeds meer en meer naar elkaar toe. Ze waren open over wat hen bezighield in het leven en durfden zich aflevering na aflevering steeds kwetsbaarder naar elkaar op te stellen. Is dat genoeg om dit huwelijk een match te noemen?

In dit geval is het antwoord een voorlopige 'ja'. Jeff en Victoria laten weten dat ze de paar weken van dit proces te kort vinden om echt een duidelijk antwoord te geven. Ze gaan elkaar na de opnames nog beter leren kennen.

Jef en Victoria uit Married at First Sight: Match or Mistake 2023
Jef en Victoria uit Married at First Sight: Match or Mistake 2023

Married at First Sight: Match or Mistake is iedere dinsdag en woensdag te zien op Videoland. Aanstaande dinsdag verschijnt de reünie. 

Meer over