Jury in shock

Spelregels Het Perfecte Plaatje op de schop door Soy Kroon

3 augustus 2022 20:45 | reality | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Soy Kroon's deelname aan Het perfecte plaatje had zoveel impact dat de makers besloten de spelregels van de RTL-fotowedstrijd aan te passen. 

Aan tafel bij Shownieuws onthulde jurylid William Rutten dat Soy Kroon voor een blijvende verandering heeft gezorgd bij Het perfecte plaatje. 

Uitschakeling

De 27-jarige acteur was te zien in het vijfde seizoen waar hij al direct opviel door zijn bevlogenheid en talent voor fotografie. Niets ging Kroon te ver: zelfs toen Stefano Keizers hem vroeg halfnaakt door de vloedlijn te dartelen was hij meer dan bereid mee te werken. Zijn uitschakeling in de kwartfinale kwam dan ook als een pijnlijke verrassing.

Het perfecte plaatje
Het perfecte plaatje

Regelwijziging

Bij Shownieuws blikte Rutten terug op dat schokkende moment. Kroon had zijn dag niet waardoor hij net te weinig punten kreeg om een ronde verder te mogen. Het liet zowel de jury als de productie én de kijkers in verbijstering achter. In overleg met medejurylid Cynthia Boll besloot William naar de productie te stappen: "Ik heb echt gevraagd kunnen we iets inbouwen waardoor de jury één iemand kan redden waarvan we vinden dat 'ie er echt nog niet uit mag?"

Patrick Martens

Wiliams verzoek werd in het daaropvolgende reguliere seizoen ingevoerd en dat was goed nieuws voor deelnemer Patrick Martens. Hij werd door de jury in de race gehouden, wist zich te herpakken en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. 

Het perfecte plaatje is komend najaar weer te zien bij RTL 4

Meer over