80 uur

Taakstraf voor Nicol Kremers na weigeren bloedtest

10 oktober 2023 13:42 | reality | Door Marjolein Vos

© ANP/REMKO DE WAAL
Nicol Kremers, ex van Peter Gillis, is dinsdag veroordeeld tot tachtig uur werkstraf, waarvan veertig voorwaardelijk. Ze wilde geen bloedproef laten doen nadat ze werd aangehouden door de politie. Ze was onder invloed en op de vlucht voor Peter Gillis, aldus Nicol.

Later deed ze aangifte tegen hem wegens mishandeling.

Vangrail

In maart van 2023 werd Nicol aangehouden na een aanrijding tegen een vangrail. Met een blaas- en speekseltest ging ze akkoord en daaruit bleek dat ze alcohol had gedronken en drugs had gebruikt. Met een bloedproef ging ze vervolgens niet akkoord.

Mishandelingen

In de rechtbank vertelt Nicol dat 'een bloedtest haar terug deed denken aan de mishandelingen'. Volgens haar heeft ze in het afgelopen jaar 'al te veel pijn heeft gehad'. Ze zou nog liever overreden worden door een auto dan een naald in haar lichaam krijgen.

Overmacht

Haar advocaat Sébas Diekstra redeneert dat Nicol 'geen andere keus had vanwege psychische overmacht'. Het prikken van haar bloed zou haar 'herinneren aan momenten dat ze haar eigen bloed van de grond of lakens moest schrobben'. Toch heeft de politierechter een andere mening.

Tachtig uur

Volgens de rechter is er geen sprake van overmacht en daarom legde hij haar een taakstraf op van tachtig uur op waarvan veertig voorwaardelijk. 

Aantijgingen

Sinds het stel, dat bekend werd door Massa Is Kassa uit elkaar is, regent het aantijgingen. Zo deed Nicol aangifte van mishandeling en eist Peter 1,7 miljoen euro van Nicol.

Meer over