'Heel wisselend'

Trudy, vrouw van Jeffrey uit Over Mijn Lijk, vertelt hoe het nu met haar gaat

20 maart 2024 14:01 | reality | Door Judith Regeling

© NLZiet
Jeffrey uit het afgelopen seizoen Over Mijn Lijk is al enkele maanden geleden overleden, maar voor zijn vrouw Trudy voelt het nog steeds als gisteren. "Het is heel wisselend, Tim, de ene dag gaat het echt beter dan de andere dag", vertelt ze nu in Over Mijn Lijk – de podcast.

Het is dan ook niet niets.

Over Mijn Lijk

Het zal je maar gebeuren: je denkt de liefde van je leven te hebben gevonden, start met hem of haar een gezin en plots wordt hij of zij ziek en overlijdt. Dit overkwam Trudy, die al even haar grote liefde Jeffrey moet missen. Hij overleed in november 2023 aan de gevolgen van uitgezaaide darmkanker.

Sindsdien is het voor Trudy dan ook echt een kwestie van overleven. "Het is heel wisselend, Tim, de ene dag gaat het echt beter dan de andere dag. Zo had ik gisteren een goede dag en verscheen er zelfs uit het niets een regenboog. Dat doet me echt denken aan Jeff", vertelt ze aan Over Mijn Lijk-presentator Tim Hofman. "Als ik echter nu naar buiten kijk, denk ik: ja, stop mij maar weer lekker in mijn bed. De kinderen zijn ook echt moeilijk op het moment."

Rouwfase

Volgens diverse experts zijn er verschillende fases van rouw. Trudy weet echter niet in welke fase ze zich nu precies bevindt. "Ik durf het zo niet te zeggen", gaat ze verder. "De geest is nog zo wisselend. De ene dag gaat het gewoon echt totaal niet goed en de andere dag denk je van: ik ben er weer. Ik denk dat dat elkaar nog zo sterk afwisselt. Ik ben er dus ook nog lang niet doorheen." 

Wat mogelijk wel op een gekke manier heeft geholpen, is het kijken naar Over Mijn Lijk. Trudy is namelijk ontzettend blij om op beeld te hebben hoe haar man echt was. "Het is prachtig hoe Jeff is neergezet, ook met zijn humor. De eerste afleveringen zag je echt hoe hij was. En nu, dan zie je aan het einde, zie je naderen. Dat is pittiger, moeilijker", vertelt ze verder.

Complete podcast

Benieuwd wat zowel Trudy als Tibby (Patricks weduwe) nog meer te zeggen hebben? Bekijk hieronder de complete podcast.

Het afgelopen seizoen Over Mijn Lijk is terug te zien via NPO Plus en NLZiet.

Meer over