Echte Meisjes in de Jungle

Valerio Zeno: 'Ik heb geen paniek als ik even niet in de picture sta'

8 januari 2023 12:38 | reality | Door Irma Tomas

© Videoland
Valerio Zeno is na vier jaar radiostilte terug met de Videoland-realityserie Echte Meisjes in de Jungle. Wij spraken de presentator en vroegen hem natuurlijk waar hij al die tijd was.

In Echte Meisjes in de Jungle proberen twaalf dames, bekend van verschillende andere realityprogramma's te overleven in de jungle en elkaar weg te spelen. Het is 12 jaar geleden dat het programma furore maakte, maar het is terug, net als presentator Valerio Zeno. Hij was ooit de rijzende ster van BNN, de omroep waarvoor hij programma's maakte met zijn maatje Dennis Storm. Solo was hij onder andere te zien met Over Mijn Lijk. Tot het ineens allemaal ophield. 

Dus, Valerio, wat heb je allemaal uitgespookt de afgelopen jaren?
"Ik vraag het me ook af. Ik zat in de decorhal tussen de mottenballen en andere decorstukken. Maar ze hebben me weer gevonden! Nee, ik begon op m’n zeventiende in de studio’s van Aalsmeer en daarna heb ik aan een stuk doorgewerkt. Toen het na negen jaar afliep bij BNN, dacht ik: ik ga ook eens niks doen. Vervolgens heb ik de liefde van m’n leven leren kennen en toen kwam de eerste lockdown, gevolgd door nog een coronajaar. Echte Meisjes in de Jungle was de eerste opdracht die vervolgens voorbijkwam. En het leek me te gek."

Heb je in de tussentijd tv helemaal niet gemist? Mensen die op tv zijn, zijn toch vaak verslaafd aan de aandacht?
"Dat heb ik niet, anders had ik in de tussentijd wel in panels gezeten en aan spelletjes meegedaan. Ik vind tv-maken het leukste wat er is, maar ik heb geen paniek als ik even niet in de picture sta. Ik dacht dat het wel goed zou komen en anders maar niet."

Waarom leek Echte Meisjes in de Jungle je zo te gek?
"Eigenlijk is wat ik net zei niet waar want het eerste wat ik dacht was: drie weken naar de jungle, forget it. Ik ben niet per se een wereldreiziger. Ik zou nooit vrijwillig naar een land als Laos gaan. Maar aan de andere kant leek het me grappig, juist omdat ik geen jungle expert ben. En in combinatie met twaalf uitgesproken dames werd ik steeds enthousiaster."

Hoe was het?
"Een groot feest. Ik vond het op vlakken geweldig, de crew, de meiden, de locaties die werden gebouwd. En ook de ruimte die ik als speluitlegger kreeg. Ik mocht er zelf wat van maken dus ik kon helemaal m’n ei kwijt."

Wat heeft je het meest verbaasd over de dames?
"Ik wist dat ze geen blad voor de mond nemen, maar als ik zie hoe eerlijk ze zijn en alles zeiden wat in ze opkwam, dat zie je niet vaak."

Sliep je zelf ook in de jungle?
"Ik sliep in een hotel maar ik moet er wel meteen bij zeggen dat de enige dieren die ik gezien heb, op m’n hotelkamer zaten. Een gekko, twee keer een rat en een zwarte kakkerlak die zo uit m’n schoen gekropen kwam. Die laatste was echt de druppel. Dus misschien heb ik het nog wel het zwaarst gehad van iedereen. Niet dat ik wat te klagen heb hoor, ik ben gewoon een jankerd."

Is dit het begin van meer Valerio op tv?
"Ik kan zeggen dat er her en der wat geflirt wordt, dat er gesproken wordt over hele leuke ideeën maar ik heb daar natuurlijk niet het eindwoord over. Het is nog even afwachten maar ik heb er wel zin in."

Heb je eigenlijk nog contact met je oude tv-maatje Dennis Storm die tegenwoordig meubels maakt op Bali?
"Vlak voor een lockdown was hij in Nederland en zouden we koffie gaan drinken. Maar toen kwam de lockdown en is het er niet meer van gekomen. Dus ik heb ‘m al een hele tijd niet meer gesproken."

Echte Meisjes in de Jungle start op maandag 9 januari op Videoland

Meer over