Interview

Van single in een villa naar prins en prinses en winnaars van Love Island 2023

19 september 2023 10:12 | reality | Door Marjolein Vos

© Videoland
De in Love Island tot prins en prinses bekroonde Kengi en Kimmy mogen zich sinds zaterdagavond de winnaars van Love Island 2023 noemen. In de finale gingen zij met 25.000 euro naar huis en versloegen ze Junar en Garbi en Jonna en Nycole. Wij spraken de winnaars en dus kersverse tortelduifjes.

Verschillende singles kwamen voorbij in de villa op Tenerife. Zowel Kimmy als Kengi zagen we vanaf de eerste uitzending. Kengi en Nycole vormden een koppel en in diezelfde aflevering kwam ook Kimmy als bombshell binnen en zij ging vol voor Kengi. En ze bleven tot het einde een koppel, ook na de beproeving in Casa Amor.

Hoe is het met jullie? Is de winst al een beetje ingedaald en het feit dat jullie de liefde hebben gevonden?

Kengi: "Alles gaat goed. Het is heel onwerkelijk allemaal. Ik heb erg getwijfeld of ik wel mee moest doen, maar heb de keuze gemaakt om het te doen en daar ben ik achteraf blij om. Zeker na deze vijf weken. Het is niet te beseffen."

Kimmy: "Ja, het gaat goed. We hebben het heel leuk samen en zitten nog in die bubbel ook. Het voelt onwerkelijk allemaal en zijn blij en gelukkig. Het had niet beter kunnen zijn en had deze uitkomst niet durven dromen."

Kimmy en
Kimmy en

Jullie gaan dieren redden met het geld en een reis maken naar Mexico. Vanwaar deze keuze?

Kimmy: "We hebben samen zitten denken wat onze volgende bestemming zou zijn en Mexico sprak ons meteen aan. We zijn er nog nooit geweest en mij lijkt het zo leuk als je zo verliefd bent als wij om dan lekker te genieten tussen de palmbomen en van al het moois dat het land te bieden heeft. Daar waren we het snel over eens. En iedereen heeft mij natuurlijk gezien als liefhebber van honden, maar ik houd van alle dieren. Dieren die hulp nodig hebben, komen op je pad."

Kengi: "Als het moment zich voordoet dat we dieren kunnen helpen, dan gaan we dat zeker doen. Misschien wel tijdens een van onze reizen. We hebben nu nog geen duidelijk doel, maar als je ergens bent, kun je altijd wel wat bedenken hoe je dieren kunt helpen."

Hoe hadden jullie je voorbereid op jullie deelname aan Love Island?
Kimmy: "Dat kan niet echt, dus eigenlijk helemaal niet. We zijn dicht bij onszelf gebleven en als ik beelden terug zie, is het ook niet zo dat ik mezelf niet herken. Je ziet dat we onszelf zijn."

Kengi: "Ik heb alles op het moment zelf bekeken en niet nagedacht maar gewoon gedaan wat goed voelde."

Jullie werden natuurlijk 24/7 gevolgd. Hoe voelde dat?

Kimmy: "Na twee dagen had ik al niet meer door dat we gefilmd werden. Bijna alles wat je ziet, is ook zoals het is. De slomo’s moeten soms wel even opnieuw en de vuurkorf duurde vooral vaak lang. Dat Nederland en België meekeken is wel een gek idee, want daar ben je je niet bewust van. Vanmiddag wilde iemand op de foto met ons en we worden nageroepen op straat. Dat is heel gek, maar wel leuk om samen mee te maken. We hebben nog geen handtekeningen hoeven uit te delen in ieder geval."

Kengi: "Alles wat je ziet is echt en puur. Het is niet zo dat ze zeggen 'doe dat of ga eens zo zitten'. Ze willen het echt en puur houden. Het is wel een gek idee dat iedereen ons nu kent, ja."

En nu zijn jullie de villa uit, hoe is dat?

Kimmy: "We vlogen apart van elkaar naar huis. Ik vloog vrijdagochtend naar Nederland en Kengi vrijdagavond naar België. Dat was gek na een maandlang samen te zijn. Gelukkig zagen we elkaar twaalf uur later weer. We hebben wel afgesproken om te zorgen dat we elkaar niet langer dan een week niet zien. We kunnen nu gewoon rustig en chill ontdekken. In de villa weet je nooit wat er gebeurt. Er kunnen weer bombshells voor je binnenkomen en die stress is er wel af dus dat voelt heel chill."

Wat vinden jullie het mooiste aan elkaar?

Kengi: "Sowieso haar gevoelige kant. Hoe ze zorg draagt voor haar vrienden, familie en de dieren. Echt haar zachtaardigheid voor alles en iedereen."

Kimmy: "Hij is heel lief voor mij en geeft mij een veilig gevoel. Hij is er voor mij en ik kan mezelf zijn bij hem. Of ik nou gek doe of hard aan het janken ben. En hij wordt nooit moe van me. Hij kan naar mijn eindeloze geouwehoer luisteren. En soms valt hij dan in slaap, maar dat neem ik voor lief."

Jullie zijn nu samen in Amsterdam, hoe gaat de komende tijd eruit zien voor jullie?

Kengi: "We bekijken van het dag tot dag. Er komt veel op ons af dus we proberen elkaar gerust te stellen en samen na te genieten. En rustig te kijken wat de toekomst ons gaat brengen."

Finalisten Love Island.
Finalisten Love Island.
Als je 1 ding moet noemen wat je het allerleukste vond aan jullie avontuur, naast de liefde vinden dan natuurlijk, wat zou dat dan zijn?

Kimmy: "De vriendschappen die je opbouwt. Omdat je zo lang samen bent, word je heel close. Je steunt elkaar wanneer het moeilijk is en bent er altijd voor elkaar. En je hebt elkaar echt nodig om door dit avontuur heen te komen."

Kengi: "Het vertrouwen in iedereen dat ik heb opgebouwd. Ik heb normaal wel moeite met mij open te stellen. Maar iedereen was zichzelf en eerlijk. Je wordt echt familie in de villa."

En hebben jullie al een date voor jullie hondjes gepland?

Kimmy: "Ah, de hondjes. Ja, daten zou wel kunnen maar die van Kengi zijn wel gecastreerd. Mijn hondjes zijn wel echt mijn kindjes. Ik ben wel benieuwd naar al die keffertjes samen."

Kengi: "Mijn hondjes komen alleen maar in de tuin. Maar misschien kunnen we wel een keer samen naar het strand met de hondjes."

Het hele seizoen met daarin het liefdesavontuur van Kimmy en Kengi zie je nu terug op Videoland. Vanaf vrijdag zie je daar ook Love Island USA.

Meer over