'Kijkers gehersenspoeld'

Vincenzo haalt uit naar programmamakers Daar Gaan Ze Weer

10 juni 2024 09:59 | reality | Door Tessa Kok

© Daar Gaan Ze Weer / Videoland

Vorige week verraste Vincenzo zijn volgers door zijn relatiebreuk met Debbie bekend te maken. Gisteren plaatste hij weer een bericht op zijn Instagram, en dit keer zijn de makers van Daar Gaan Ze Weer aan de beurt. Hij haalde hard uit omdat hij vindt dat zij een onterecht beeld hebben geschetst.

Gehersenspoeld

De Italiaanse Vincenzo deed samen met zijn inmiddels ex-partner Debbie mee aan het realityprogramma Daar Gaan Ze Weer. In een Instagram-post laat hij weten dat hij allesbehalve blij is over hoe zij zijn neergezet in de realityshow. Hij beweert dat kijkers door de makers zijn gehersenspoeld en dat het programma geen eerlijk beeld geeft van de realiteit. ''In ons geval is gebruikgemaakt van manipulatie van situaties om de stereotypen te bevestigen'', schrijft hij.

Daar Gaan Ze Weer

Vincenzo noemt in zijn uitgebreide bericht ook wat voorbeelden van deze manipulatie. “Het vlak maken van de grond voor het zwembad werd omschreven als een klus van dagenlang graven, waar het in werkelijkheid twee tot drie uur in beslag nam. Het wassen van babykleertjes zou met de hand uren in beslag nemen en gedaan door een full-time werkende moeder'', deelt Vincenzo.

En daar blijft het niet bij, want hij noemt in zijn post nog een aantal voorbeelden. Ook over Debbie. ''Het beeld werd ook geschetst dat een werkende moeder daarnaast voor de baby zorgde, het huis opruimde, eten kookte en al die tijd haar partner in de zon lag. Ik geef toe dat Debbie een sterke en capabele vrouw is, maar als je erover nadenkt is dat menselijk niet mogelijk.” Volgens Vincenzo is er dus flink gemanipuleerd in het RTL 4-programma.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Vincenzo (@vincenzo.natunia)

Daar Gaan Ze Weer is terug te kijken via Videoland.

Meer over