Grote shock

Voormalig Big Brother-kandidaat Patrick herstellende van hartinfarct

19 juli 2022 23:16 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland / GoPlay
Patrick van Staeyen, bekend van Big Brother 2021, heeft dinsdagochtend in alle vroegte een hartinfarct gehad. Gelukkig meldde hij zich op tijd bij het ziekenhuis en konden ze hem helpen. 

Dit vertelt de 60-jarige Vlaamse fietshandelaar nu openhartig aan Het Laatste Nieuws.

Patrick uit Big Brother

De voormalig realityster uit Big Brother 2021 fietste zondag nog zo'n 70 kilometer en ook maandag had hij nog een drukke dag. "Ik voelde zondag al wel wat druk in de borststreek. De laatste 10 kilometer ging moeizaam", zo blikt hij nu terug. "Maar toen ik thuis even op de zetel was gaan liggen, was het al snel over."

Hartinfarct

Hij zocht er dus niet veel achter, maar dinsdagochtend ging het dan toch mis. "Ik had pijn in mijn borst. Na even rond te wandelen probeerde ik opnieuw nog even te slapen, maar het was om 6 uur niet meer te houden", legt hij uit. Hij twijfelde dan ook geen moment en besloot direct naar het ziekenhuis te gaan. Een goede zet, blijkt nu. "Blijkbaar was het heel erg. Ik zag grijsgroen van kleur. Onmiddellijk ben ik met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is meteen een stent gestoken in mijn verstopte ader. Met vijf à zes dokters om me heen moet het toch vijf voor twaalf zijn geweest."

Herstellen in het ziekenhuis

Hoewel hij nu 'veilig' in handen is van het ziekenhuispersoneel is het nog de vraag welke vervolgstappen nodig zijn. Mogelijk wordt er nog een extra stent of overbrugging geplaatst. Maar het enige wat nu telt voor Patrick is rust houden. "Ik ben wel opgelucht dat ik naar het ziekenhuis ben gegaan, want ik word hier prima geholpen. Momenteel houd ik me sterk", laat hij weten.

Tot slot: "Eigenlijk dacht ik dat ik na de operatie al naar huis zou kunnen. Al is het goed dat ik hier nog wat in het oog gehouden wordt. Ik ben eigenlijk niet de man om te rusten, maar m’n lichaam vraagt dat momenteel wel."


Big Brother

Gelukkig kan hij zich ondertussen te goed doen aan de vele steunbetuiging die hij ontvangt. Onder meer Big Brother-inwoners Jill, Jerrell en Dimitri wensen hem veel sterkte voor de komende tijd.

Meer over