Update

Wat heeft Big Brother-winnaar Bart met zijn prijzengeld gedaan?

14 december 2023 10:55 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland

In april van dit jaar kroonde de Vlaamse Bart zich als de grote winnaar van Big Brother 2023, waarbij hij een indrukwekkend bedrag van 73.388 euro in ontvangst mocht nemen. Opmerkelijk genoeg heeft hij alleen nog niets uitgegeven.

Hij wil er zijn tijd voor nemen, laat hij weten aan Lovereality.

Lees ook: Alles over Big Brother 

Bart uit Big Brother 2023

Het is alweer een paar maanden geleden dat de Vlaamse Bart zich tot winnaar kroonde van Big Brother 2023. Ondanks dat hem dat een lekker bedrag opleverde, is er verder in zijn leven eigenlijk weinig veranderd. "Ik heb nog altijd hetzelfde werk, mijn gezin en dezelfde hobby's. Dus mijn leven is niet echt veranderd, maar je wordt wel meer herkend op straat voor een foto of een praatje. Wat ik trouwens niet erg vind, zij hebben mij naar de winst geloodst en dat is dan wel het minste wat ik kan doen."

Prijs gewonnen

Toch kijkt hij wel vooruit. Het prijzengeld - waar na belastingaftrek slechts 44.000 euro van over is gebleven - wilde hij destijds al gebruiken voor een leuk vakantiehuisje in Spanje, een wens die nog steeds bestaat. "Aangezien zo'n aankoop geen miskoop mag zijn, neem ik er ook alle tijd voor en kijk ik eerst eens goed rond voor ik een aankoop doe", aldus de realityster. Het is dan ook zo dat hij volgens eigen zeggen nog het complete bedrag op zijn rekening heeft staan.

Dat laatste lijkt een unicum. Zijn twee voorgangers - Jill en Salar - lieten destijds weten (bijna) alles al te hebben uitgeven. Jill besteedde haar prijzengeld onder meer aan het terugbetalen van haar opa voor haar opleiding, een auto en een deel doneerde ze aan het ziekenhuis. Salar heeft vooral veel gefeest en een deel geïnvesteerd in zijn webshop.

Big Brother is vanaf januari 2024 weer elke werkdag om 20:30 uur te zien op RTL5 en Videoland. 

Meer over