Overzicht

Welke koppels van Married at First Sight zijn nog altijd samen?

2 april 2024 14:20 | reality | Door Judith Regeling

© RTL & Nander de Wijk/ NT Visuals
Datingshows zijn er tegenwoordig op televisie en op de streamingdiensten in allerlei soorten en maten. Maar hoe succesvol zijn ze nu eigenlijk echt? De komende tijd nemen we er een aantal onder de loep. Met vandaag: Married at First Sight.

De deelnemers beloofden elkaar stuk voor stuk eeuwige trouw. In sommige gevallen bleek dat geen loze belofte.

Lees ook: Welke koppels van B&B Vol Liefde zijn er anno 2023 nog samen? 

Married at First Sight

In de Nederlandse editie van Married at Fist Sight worden al sinds 2016 singles aan elkaar gekoppeld door middel van wetenschappelijke matching. Ze ontmoeten elkaar op hun eerste trouwdag, waarbij ze elkaar pas mogen zien op het moment dat ze elkaar het ja-woord geven.

Vervolgens gaan ze op huwelijksreis, samenwonen en proberen ze het huwelijk te laten slagen. De vraag is alleen of ze echt dat gedroomde paar zijn of dat ze beter weer hun eigen weg kunnen gaan. Aan het einde van het seizoen maken ze die beslissing bekend.

Welke koppels van Married at First Sight zijn nog bij elkaar?

Inmiddels zijn er al zo'n negen seizoenen van Married at First Sight op televisie verschenen en twee van de Videoland-spin-off Married at First Sight: Match or Mistake. De vraag is alleen: is dit programma wel succesvol als het gaat om romantiek? De onderstaande koppels zeggen daar luid en duidelijk 'ja' op. 

Patty en Bram

Als we één voorbeeld zouden moeten noemen van een koppel dat de ware liefde vond bij Married at First Sight, kunnen we niet anders dan Patty en Bram noemen. Zij vonden elkaar in het eerste seizoen van het realityprogramma en zijn dus anno 2023 alweer zeven jaar getrouwd. "Met alles wat wij meemaken... ik kan me niet voorstellen dat dit ooit kapot gaat", vertelde de trotse ouders van twee dochtertjes vorig jaar nog aan RTL Boulevard. Met hun liefde voor elkaar zit het dus wel goed.

Want zeg nu zelf: het geluk straalt toch ook van de onderstaande foto? Chantal en Nikolai

Nog zo'n goed voorbeeld is MAFS-koppel Chantal en Nikolai, die elkaar in het tweede seizoen het ja-woord gaven. "De klik was er eigenlijk meteen al", blikte Chantal een jaar na dato terug. "Er was dan ook niet één moment waarop we zeiden: we blijven bij elkaar. Het ging zo vanzelf."

Zo'n 6 jaar na hun grootste huwelijk op televisie is dat gelukkig nog altijd zo. Ze vieren nog altijd samen de liefde en hebben tegenwoordig zelfs al een drukke boel thuis, want naast dochtertje Fenne (geboren in 2019) werd hun liefdesgeluk bezegeld met de komst van de twee kleine mannetjes Mats en DexRowan en Astleigh

De makers van Married at First Sight zaten - ondanks de twee bovenstaande prachtige voorbeelden - aan begin van het zevende seizoen met de handen in het haar. Uit het derde, vierde, vijfde en ook zesde seizoen rolde er geen koppels voor de lange termijn. Bijna hadden ze dan ook de hoop opgeven. Tot de komst van Rowan en Astleigh, die elkaar in het zevende seizoen het ja-woord gaven.

Vanaf moment één zat het goed tussen deze twee tortelduifjes... en dat is nog altijd zo. Ze wonen samen, dragen elkaars achternaam en maakten de cirkel op een romantische manier officieel rond


Sonny en Dylan

Het zevende seizoen van Married at First Sight bleek sowieso succesvol, want ook Sonny en Dylan zijn nog altijd hoteldebotel op elkaar. Speciaal voor hun 1,5 jarig jubileum stond Sonny hier dan ook bij stil. "Eigenlijk is het qua datum niet heel bijzonder, maar toch wil ik heel graag delen dat ik al 18 maanden lang mijn maatje, mijn beste vriend en man in één heb. Wat ben ik hier dankbaar voor. Iedereen bedankt voor 1,5 jaar lang: 'Ik heb een man'!" 

Laura en Cathalijne

Dat Married at First Sight je soms kan verrassen, weten Laura en Cathalijne als geen ander. De twee realitysterren waren in eerste instantie niet per se elkaars type, maar toch zijn zij - als enige uit het achtste seizoen - nog samen. "Op een datingapp hadden we elkaar misschien weggeswipet, nu wisten we dat we niet voor niks gematcht waren", vertelde ze in een interview met Flair.

"Natuurlijk zijn er ook karakterverschillen. Maar zo houden we elkaar in balans." Voor nu heeft het koppel het vooral erg gezellig met elkaar - want samenwonen doen ze nog niet - en kijken ze wel wat de toekomst brengt. "Hoe, wat of waar... daar gaan we ons nu nog niet druk over maken", aldus Laura. En zo is het.

Jeppe en Jantine

Cupido blijft maar raak schieten, want ook Jeppe en Jantine (uit het negende seizoen van Maried at First Sight) zijn nog altijd getrouwd. Samenwonen doen ze echter (nog) niet, maar uitsluiten doen ze het ook zeker niet. Nu Jeppe zijn vissenwinkel heeft verkocht, kijkt hij namelijk wel langzaam of hij een baan kan vinden in Jantines woonplaats Nijmegen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jantine (@jantinevandinther)

Conclusie

Deze zes koppels laten zien dat Married at First Sight zeker kan helpen om de ware liefde te vinden, maar je moet er echter niet van uitgaan. In de afgelopen seizoenen van zowel de reguliere editie als de Videoland-reeks Married at First Sight: Match or Mistake gaven meer dan 50 koppels elkaar het ja-woord. Het succespercentage ligt dus niet enorm hoog. 

Married at First Sight & Married at First Sight: Match or Mistake zijn te zien via Videoland. Wanneer er weer een nieuw seizoen te zien is, is nog onbekend.

Meer over