Gefeliciteerd

Alle winnaars van De Bondgenoten op een rijtje

10 juli 2024 20:10 | reality | Door Judith Regeling

© NLZiet

Het realityprogramma De Bondgenoten is alweer een paar maanden bezig, en dus zijn er al meerdere mensen naar huis gegaan met een ton. Maar wie waren deze gelukkigen ook alweer? In dit overzicht houden we het voor je bij.

Let op: dit artikel wordt maandelijks geüpdatet!

Lees ook: Dit zijn de afvallers van De Bondgenoten 

Winnaar 1: Jennemie 

Midden oktober 2023 stapten 16 toen nog nietsvermoedende deelnemers de loods van De Bondgenoten binnen met maar één doel: zo snel mogelijk naar huis met een ton. De meeste kandidaten slaagden daar uiteindelijk niet in, maar Jennemie wel. Na anderhalve maand en een bloedstollende finale tegen Jasmijn was zij namelijk de eerste die met dit mooie geldbedrag op zak het avontuur verliet.

Jennemie in De Bondgenoten 2023
Jennemie in De Bondgenoten 2023


Winnaar 2: Jorim

Jennemie kon een tijdje genieten van haar status als enige winnaar van De Bondgenoten. Maar in januari 2024 kwam daar dan eindelijk een einde aan. In een zenuwslopende finale koos Jorim de juiste koffer en won daarmee 100.000 euro. Dit ging alleen wel ten koste van zijn goede maatje Donna, die aan het einde van de vierde cyclus zonder geld het spel alsnog moest verlaten.

Jorim in De Bondgenoten 2024
Jorim in De Bondgenoten 2024

Winnaar 3: Casper

Als je de kijkers van De Bondgenoten van tevoren had gevraagd wie de derde cyclus zou winnen, hadden ze waarschijnlijk niet op 'Casper' gegokt. Maar toch was het echt zo. Deze veelbesproken deelnemer, die tijdens zijn avontuur meermaals dreigde ermee te stoppen, won op 6 februari de bloedstollende finale van Melanie en sleepte daardoor een ton in de wacht.

Met dit fijne bedrag hoopt hij in de toekomst zijn eigen bakkerij te openen, waar hij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans wil geven.

Casper in De Bondgenoten 2024
Casper in De Bondgenoten 2024

Winnaar 4: Regna

Wie inmiddels ook een droom kan vervullen, is Regna. Deze 32-jarige deelneemster kwam aan het einde van de vierde cyclus als winnaar uit de bus, na het winnen van de finale tegen Erik. Met dit mooie geldbedrag hoopt ze de droom van haar vader waar te maken: de Big Five in Zuid-Afrika bewonderen. En als er dan nog geld overblijft, wil ze samen gaan wonen met haar vriend.

Regna in De Bondgenoten 2024
Regna in De Bondgenoten 2024


Winnaar 5: Erik

Over Erik gesproken, hij slaagde er misschien niet in om de finale van Regna te winnen, maar een cyclus later was het wel raak. Hij vond de juiste code om de kluis te openen en won daarmee ten koste van Lodewijk de felbegeerde ton. Dit succes is niet alleen geweldig voor hemzelf, maar ook voor de afdeling Oncologie van het ziekenhuis waar zijn ouders ooit behandeld zijn. Erik wil namelijk een deel van de opbrengst gebruiken om hen te ondersteunen.

Erik in De Bondgenoten 2024
Erik in De Bondgenoten 2024

Winnaar 6: Mary

Naast Jennemie, Jorim, Casper, Regna en Erik kent De Bondgenoten inmiddels nog meer winnaars. Zo ook Mary. Ze won aan het einde van de zesde cyclus de bloedstollende finale van haar voormalig bondgenoot Serena, waarmee ook zij een ton rijker werd. Haar doel met dit geld? Bananenboten verhuren in Noord-Macedonië, want dat ontbreekt daar volgens haar nog.

Mary in De Bondgenoten
Mary in De Bondgenoten

Winnaar 7: Gerrit

Veel deelnemers van De Bondgenoten moeten maanden wachten voordat ze überhaupt kans maken op de felbegeerde ton, maar dat gold duidelijk niet voor Gerrit. Hij zat pas twee maanden in de loods toen hij door zijn teamleden Eduardo, Robert en Erik naar de finale werd gestemd. Ondanks dat zijn directe concurrent Ed daarin uiteindelijk meer sleutels met codes had, slaagde Gerrit er toch in om de juiste te kiezen. 

Benieuwd wat hij van plan is met het prachtige bedrag van 100.000 euro? Je hoort het in deze video.

Gerrit in De Bondgenoten 2024
Gerrit in De Bondgenoten 2024

Winnaar 8: Rick

Wie ook wel een rondje naar het casino mag maken, is Rick. Hij had in de achtste finale van De Bondgenoten slechts twee sleutels ten opzichte van de acht van Robert. Toch had hij de juiste en slaagde hij er zo in om de kluis - met daarin uiteraard wederom een ton - te openen. Hij hoopt hiermee zijn pasgeboren neefje een goede start te geven, een droomreis te maken met zijn moeder en een huis te kunnen betalen.

Rick in De Bondgenoten
Rick in De Bondgenoten

De Bondgenoten is iedere werkdag vanaf 19:30 uur te zien op SBS6.

Meer over