Leuk overzicht

ZIEN: De familie Meiland door de jaren heen

27 februari 2023 10:00 | reality | Door Tijgerbloed Teksten

© Tom Cornelissen

Hoe vaak verhuisde de familie Meiland sinds we hen leerden kennen in Ik Vertrek? Het is nauwelijks bij te houden. Bij de start van Chateau Meiland seizoen 8, een overzicht.

2006 - Chateau de la Brosse

In misschien wel de bekendste aflevering van Ik Vertrek in 2006 is te zien hoe de familie Meiland een verwaarloosd kasteel bij Vierzon in Frankrijk ombouwt tot een prachtige chambre d’hôte met twee gîtes, vijf gastenkamers, een zwembad en een sauna. Uiteindelijk houdt de familie het er twee jaar vol. Het horecaleven valt Erica zwaar en het gezin komt terug naar Nederland.

2007 - Penthouse in Sassenheim

“Ze hebben nog nooit ergens langer dan vijf jaar gezeten”, verzucht de moeder van Erica in Ik Vertrek. Het zijn voorspellende woorden. Na het avontuur in Frankrijk verhuist het gezin terug naar Nederland en strijkt neer in een riant penthouse in Sassenheim. Om de hoek bij oma, wel zo gezellig. Na hun scheiding vertrekt Martien naar Noordwijk en blijft Erica achter in Sassenheim.

De familie Renkema-Meiland in Ik Vertrek
De familie Renkema-Meiland in Ik Vertrek

2018 - Noordwijks rijtjeshuis

In 2018 geeft Martien Meiland in een Avrotrosvlog een rondleiding in een riant rijtjeshuis in Noordwijk waar de hele familie – inclusief Erica - toch weer onder één dak woont. Maar niet voor lang: “Eind januari komt er weer een hele grote vrachtwagen, wij gaan weer richting Frankrijk”, meldt hij.

2019 - Chateau Marillaux

Dit kasteel in de streek Nouvelle-Aquitane is vanaf 2019 het decor van de eerste seizoenen van Chateau Meiland bij SBS 6. Het imposante gebouw uit 1870 telt zeven badkamers en twintig slaapkamers op 6 hectare grond. Het kost de Meilands nog aardig wat moeite om er na de verbouwing – als ze weer verhuiskriebels krijgen – van af te komen. Het kasteel staat anderhalf jaar te koop en pas nadat de prijs flink is verlaagd hapt een koper toe.

Tom van Hattum
Martien, Erica, Caroline, Maxime en Claire om Chateau Meiland

2020 - Woonboerderij in Hengelo

Bij hun tweede remigratie naar Nederland in 2020 koopt de familie een gigantische woonboerderij in Hengelo. Met een vrijstaande dubbele garage, luxe gastenverblijf en ook nog eens stallen en een paardenweide. Martien, Erica en dochter Maxime wonen er alle drie apart, maar dit mag volgens de gemeente niet. Ja hoor…tijd om te vertrekken.

2021 - Villa in Noordwijk

De volgende halte is een superchique villa In Noordwijk met vijf slaapkamers en vier badkamers.  Martien en Erica weten het – ondanks het minpuntje van de ietwat kleine keuken – dit keer écht zeker: “Hier gaan we nooit meer weg.” Daar komen ze al snel van terug. Het huis staat iets te dicht op de weg en ze worden gek van de pottenkijkers in de voortuin.

2021 - Landhuis in Noordwijkerhout

Op dit moment woont de familie op de grens van Noordwijkerhout en Noordwijk in Landhuis Duinwijk. Ze hebben er de beschikking over acht kamers, drie badkamers, een vrijstaande garage, een groot tuinhuis, riante tuin en het inmiddels toegevoegde zwembad. “Hier blijven we twintig jaar”, zegt Martien in seizoen 7 van Chateau Meiland, als de verhuizers eindelijk zijn vertrokken en de champagne is ontkurkt. Jaja…. Eerst maar eens zien wat seizoen 8 brengt...

Chateau Meiland is vanaf maandag 27 februari weer wekelijks om 20:30 uur op SBS6 te bewonderen.

Meer over