Een vruchtbaar seizoen...

Zo loopt het af met de liefde in Boer Zoekt Vrouw

15 mei 2022 22:14 | reality | Door Jef Willemsen

© KRO-NCRV/Linelle Deunk

Na negen weken was het grote moment daar: hebben de boeren de liefde gevonden in Boer zoekt vrouw? De kandidaten kwamen langs bij Yvon voor een nabespreking.

Een gezellige boerenbarbecue vormde het decor voor de reünie waarbij alle boeren en hun partners elkaar voor het eerst ontmoeten. Ze kennen elkaar alleen van de televisie en praten honderduit. Ondertussen voert Yvon Jaspers eindgesprekken met alle deelnemers. Slechts één van de vijf tv-boeren kwam alleen.

Evert en Maud

De verrassende liefde tussen de stille boer Evert en de uitgesproken Maud was dé smaakmaker van dit seizoen. Het stel komt samen naar de reünie en de verliefdheid is nog altijd voelbaar. Maud is inmiddels vaak op de boerderij te vinden is er helemaal op haar plek. Evert kijkt vol bewondering naar ‘zijn’ Maud. Tractor rijden, melken, ze doet het allemaal en geniet enorm, zelfs van de saaie momenten. Het is een kwestie van tijd voordat ze naar Drenthe emigreert. Er moeten nog genoeg hordes genomen worden en nog lang niet alles is in kannen en kruiken. Maar de immer voortvarende Maud heeft haar huur al wel opgezegd.

Hans en Annette

Paardenhouder Hans is nog altijd meer dan blij met Annette. Samen kijken ze terug op een bijzonder liefdesavontuur dat ze voor geen goud hadden willen missen. Inmiddels is Annette ieder weekend op de boerderij te vinden en ze geniet van ieder moment. Ze voelen elkaar inmiddels moeiteloos aan. “Een geolied machientje”, zo noemt Hans hun relatie. “Ik voel me zo rijk. Ben geen miljonair, maar zo voelt het wel. Ben zo blij: voor hem, maar ook voor de kinderen en kleinkinderen. We hebben ze met elkaar kennis laten maken en het klikt gelijk.” Het lijkt wel een sprookje, zo besluit Yvon.

Janine en Sander

De weg naar de liefde was lang en lastig voor Janine, maar uiteindelijk kwam de Limburgse schapenhouder toch uit bij de Friese Sander. Na de citytrip dreigde het de verkeerde kant op te gaan omdat Sander voor haar gevoel te snel wilde. Met engelengeduld wist hij haar voor zich te winnen en na vijf weken zag ze toch in dat ze niet zonder hem wilde. Ze gooide haar (bindings)angst overboord en koos voor de liefde.

Jouke en Karlijn

“Brabant en Friesland… Samen op een bankje. Het kan!”. Yvon Jaspers is tevreden als ze de evaluatie begint. Wat blijkt: volgens Karlijn is het beeld dat de kijker van Jouke heeft gekregen verre van volledig is. Hij is heus niet alleen maar nuchter en horkerig, hij heeft ook een hele intieme, warme en lieve kant die hij het liefst toont als er niemand bij is. Jouke en Karlijn hebben een diep gevoel van houvast aan elkaar. Op de lange termijn komt Karlijn naar Friesland.

Boer Rob

De enige boer die alleen kwam is Rob. De kersenkweker uit de Betuwe geeft in gesprek met Yvon toe dat hij all the way ging met Wendy. Maar bij haar bleef het wow effect weg, net zolang tot ze aangaf dat het gevoel er niet kwam. Indirect gaf hij toe dat ‘ie zich blind heeft gestaard op Wendy. Rob heeft naar eigen zeggen een laag zelfbeeld en daarom probeert hij de ander te overrompelen met wat hij wel allemaal kan en weet. Zoals dansen, zingen en gitaarspelen… De zoektocht gaat door.

De online boeren

Naast de vijf boeren die op televisie te zien waren schoven ook de overige vijf deelnemers aan die net niet genoeg brieven kregen en via de website een gokje waagden om de liefde te vinden. Ook hier is de score niet slecht: twee van de vijf zijn nog single.

Hilda en Tsjitse

Melkveehouder Hilda op Terschelling gaf in de introductieaflevering aan dat ze zichzelf niet goed of mooi genoeg vond voor de liefde. Het lot en de brievenschrijvers besloten anders: ze kwam in contact met de Friese loonwerker Tsjitse. Na een belletje volgde een date en beiden wisten dat het direct goed zat. Inmiddels zijn ze een half jaar samen. De twee vullen elkaar goed aan en Tsjitse werkt al geregeld mee op het bedrijf. Ze denken aan een toekomst samen op het eiland.

Gerben en Vivian

Veertig vrouwen kreeg geitenhouder Gerben op zijn boerderij. Een grote schok voor de verlegen boer die keurig met iedereen een praatje maakte, maar uiteindelijk alleen oog had voor Vivian. Gerben is hoteldebotel: “Alles is leuk aan Vivian: hoe ze beweegt, hoe ze lacht, hoe ze praat… Ik voel me heel erg op m’n gemak bij haar omdat ze mooi rustig is en goed luistert”. Vivian viel voor Gerben omdat hij écht lief is en oprecht aandacht voor haar heeft. “Zij hoort gewoon bij mij. Het is jammer dat ik haar niet eerder heb ontmoet."

Robert en Maaike

26 mooie brieven had Yvon voor hem. Eigenlijk viel het de boer wat tegen, zeker omdat er niemand tussen zat waarmee het klikte. Maar toen kreeg hij een berichtje van boerendochter Maaike waar het al snel goed mee zat. Ze hebben nu twee maanden een relatie en weten nu al dat ze elkaar niet meer laten gaan.

Boer Rob & Joost

Witlofboer Rob en plantenkweker Joost haalden de tv-versie van Boer zoekt vrouw ook niet, maar kregen wel een stapeltje liefdesbrieven mee. Helaas zat er voor beiden geen relatie in. Rob heeft meerdere dates gehad, maar het was ’t steeds net niet. Rob staat nog altijd open voor de liefde. Joost werd door Yvon verrast met een hele groep vrouwen die hem wilden ontmoeten. Voor hem zat er ook geen match bij, maar hij is door zijn deelname wel sterker in zijn schoenen komen te staan. Zijn voorheen grotendeels lege huis is veel meer ingericht en hij leeft niet meer in zijn mancave.

Meer over